מתכון ללזניה גבינות ממה שיש

 
מרשימה, טעימה ובמינימום התעסקות
מרשימה, טעימה ובמינימום התעסקות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:00 17/02/2011

פתחתם את המקרר וכל מה שראיתם זה קופסת גבינה לבנה, עגבניות וסלט חצילים? זה הזמן להכין מהם לזניה מעולה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חבילה דפיי לזניה ללא בישול מוקדם

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות או 4 עגבניות טריות מרוסקות וכוס מים

1 כף שום כתוש

1 כף אורגנו יבש

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

2 כוסות גבינות קשות מפוררות מכל סוג - בולגרית/ צפתית/ פטה

2 אריזות סלטים מוכנים 250 גרם מכל סוג - חצילים/ פטריות/ פלפלים

500 גרם גבינה לבנה

חצי כוס חלב

1/2 כפית מלח

כוס גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שיש

 

אופן הכנה:

  • רוטב עגבניות: מערבבים את העגבניות עם השום האורגנו מלח ופלפל.
  • מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב ומלח.
  • בתבנית אלומיניום חד פעמית או תבנית עמידה לחום בגודל 30 על 25 מסדרים שכבה אחת של דפי לזניה, מורחים מעל שכבה אחידה של רוטב עגבניות ומפזרים מעל בשכבה אחידה את הסלטים המוכנים.
  • מסדרים מעל עוד שכבה של דפי לזניה מורחים שוב רוטב עגבניות ומפזרים מעל את הגבינות הקשות.
  • מסדרים מעל שכבה אחרונה של דפי לזניה מורחים שוב ברוטב העגבניות שנשאר ומורחים מעל את הגבינה הלבנה בשכבה אחידה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
  • מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינה המגורדת ואופים כעשר דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות טל זהר, שף "קייטרינג טעם וצבע" גן אירועים קיו.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופ עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

מאפה פסטה וגבינות

פסטה ברוטב רוזה

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.