מתכון לבורקס במילוי בשר

הדפס
 
בורקס בשר קוצר תשבוחות
בורקס בשר קוצר תשבוחות צילום: נעמה פלד
 
עודכן 09:03 19/02/2011

אחרי שתכינו אותם פעם אחת בבית, אנחנו מבטיחים שלא תחזרו לקנות אותם במאפיה - נעמה פלד מתרפקת על זכרונות מבית אמא ומכינה בורקס זהובים מבצק עלים עם שכבות דקיקות ומתפצפצות בפה, במילוי תערובת של בשר טחון עם צנוברים ובצל מטוגן

 
אמא על מדרגות בית העם של מושב בצרון
אמא על מדרגות בית העם של מושב בצרון צילום: מתוך הבלוג בייגלה

הידיים של אמא שלי יודעות לעשות כמעט הכל. הן מנגנות באקורדיאון, הן מציירות, הן סורגות, הן עודרות, הן קורצות עוגיות, מגלגלות שטרודלים, מקציפות כל מה שאפשר ובעיקר לשות. בכל המלאכות האלה אמא שלי מוצאת נחמה. בעוד שאנשים אחרים אוהבים לנוח, אמא שלי היא נמלה עמלנית ושקדנית שמסיימת תמיד את המלאכות שלה, כאילו שהיא תמיד רואה את הסוף.

.
אמא שלי אף פעם לא יושבת בשקט ובטח לא רובצת. היא תמיד עושה משהו מועיל. תמיד. והדבר שהכי מצהיל את אמי היא לישה ואפיה. בצק עושה לה טוב ורק צריך להגיד "בא לי עוגת..." או "אמא מזמן לא אפית..." או "ראיתי אצל אודטה עוגת..." ולא צריך לסיים את המשפט, היא כבר מוציאה קמח, ביצים, סוכר ומיקסר יד ואופה לעצמה מחמאות ולנו את הדברים הכי טעימים בעולם, כי התבלין הסודי שלה הוא מגע ידיה הטוב והתבוני, שאותו לא תמיד ניתן לשחזר.

 

כמו אמא שלי, גם אני אוהבת לאפות לאנשים יקרים לליבי, בכמויות, בלי גבולות, כי ככה זה כשאני אוהבת. קבלו בורקס בשר קוצר תשבוחות שעושה בבית ריח של "בלבוסטע". הוא יקשט לכם את השולחן ויזכה אתכם במחמאות מפה ועד בכלל.

 

לסיפור המלא בבלוג בייגלה (כולל מתכון מעולה ללחמניות) >>

 

בורקס בשר להמון רב

(ארבע תבניות אפיה מלאות, ניתן לחלק את הכמות בשתיים או בארבע)

 

מצרכים לבצק עלים:

4 כוסות קמח

2 כוסות סודה קרה מאד

2 כפות חומץ

כף וחצי מלח

2 כפות שמן

400 גרם חמאה רכה

 

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים בקערה גדולה קמח (שלש כוסות בהתחלה ומוסיפים על פי הצורך), מי סודה, שמן, חומץ, מלח לבצק חלק, גמיש ולא דביק ומקררים במקרר שעה. אם הבצק עדיין דביק מוסיפים מעט קמח.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים.
  • מרדדים כל חלק ומורחים שכבה דקה של חמאה רכה בסכין. לכל ארבעת החלקים מספיקים 100 גרם חמאה בשלב הזה.
  • מקפלים כל חלק כמו מעטפה ושוב לשלושה ומקררים.
  • כך עושים ארבע פעמים. בכל פעם מקררים כחצי שעה- שעה ומרדדים שוב.
  • את הבצק שומרים בקירור והוא עובר מעולה הקפאה.
  • את תהליך הכנת הבצק והקיפול תוכלו לראות במדוייק כאן.
  • ניתן גם לדלג על שלב הכנת הבצק ולקנות בצק עלים משובח בקונדיטוריה. נסו למצוא קונדיטוריה טובה שמכינה בצק על בסיס חמאה.
 

מצרכים למלית הבשר:

קילו בשר בקר או בשר כבש טחון עם שומן (אנחנו קנינו אצל אבו חילווה)

שני בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנטנות

כוס צנוברים או כוס שקדים קצוצים מולבנים

חמישה עשר תמרי מג'הול קצוצים לקוביות או כוס צימוקים

שתי כפות ריבת חבושים  או שתי כפות ריבת משמש או חמש כפות סילאן

כפית פלפל שאטה גרוס

מלח

שמן לטיגון

 

אופן הכנת המלית:

  • במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד לאובדן האדמומיות.

 

 
בשר משובח - חובה
בשר משובח - חובה צילום : נעמה פלד
 
  • מוסיפים צנוברים ומטגנים.
  • מוסיפים תמרים, פלפל שאטה גרוס וריבת חבושים וממליחים.

 

 
אפשר לאכול כבר ככה
אפשר לאכול כבר ככה צילום : נעמה פלד
 

הרכבה ואפיה:

  • כאשר המלית מתקררת, מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים.
  • במרכז כל ריבוע ממקמים כפית גדושה של מלית בשר, מקפלים לחצי וסוגרים היטב את הקצוות.

 

 
ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב
ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב צילום : נעמה פלד
 
  • מניחים בתבנית אפיה ומצפים בביצה ובסומסום.
  • אופים בחום בינוני עד שהבצק מזהיב-משחים (לפי הטעם. יש כאלה שמתים על בורקס שחומים על גבול השרוף).

 

 
מצפים בביצה טרופה ובשומשום
מצפים בביצה טרופה ובשומשום צילום : נעמה פלד
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.