מתכון לעוף מוקפץ עם ירקות, אננס ואטריות

הדפס
 
משחק של טעמים
משחק של טעמים צילום: אנטולי מיכאלי
 
עודכן 08:05 26/03/2011
פיליס גלזר

נתחי עוף מוקפצים עם ברוקולי, פטריות, אננס ורוטב סויה מתקתק על מצע של אטריות אסיתיות

 

4-5 מנות

 

מצרכים לאטריות:

250 גרם אטריות גזר או עגבניות (או אחרות)

1 כפית שמן שומשום כהה

1 כפית שמן קנולה

 

מצרכים לעוף:

חזה עוף טבעי שלם (כ-300 גרם)

מעט קוזו טחון או קורנפלור (לא הכרחי)

2 כפיות שמן קוקוס כתית מעולה או קנולה

2 כפיות ג'ינג'ר טרי

1 שן שום פרוסה אלכסונית

 

מצרכים למוקפץ:

3 פרוסות אננס מיובש (מהסוג המסוכר)

4 פטריות שיטקה מיובשות, או 4-6 פטריות טריות פרוסות לאורך

½ 1 כפות שמן קוקוס כתית מעולה או שמן קנולה

2 כפיות ג'ינג'ר  טרי

2 שיני שום כתושות או פרוסות

2 כוסות תפרחות ברוקולי טרי מאודה קלות או קפוא מופשר (ללא גבעולים)

1 גזר בינוני חתוך לגפרורים

3 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות 4 ס"מ

 

מצרכים לרוטב:

1/3 כוס רוטב סויה

2 כפות מירין (לא הכרחי אך רצוי)

1 כפית שמן שומשום

2 כפות סירופ מייפל אמיתי או אגבה

1 כף קוזו או ½ 1 כפיות קורנפלור

2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

1 שן שום כתושה

2 -4 כפות מים

 

קישוט: בוטנים קצוצים, כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  • אטריות: מכינים את האטריות מראש לפי ההוראות על גבי האריזה, אך מקפידים לבשל אותן "אל דנטה" ולא יתר על המידה. מסננים ומערבבים עם שמן קנולה ושומשום בעזרת הידיים. מכסים ממצננים במקרר.  
  • משרים בנפרד את האננס ופטריות השיטקי (אם משתמשים בפטריות מיובשות) במים רותחים עד שהם תופחים, כ-15 דקות. מסננים ופורסים את האננס לחתיכות (כמו בקופסאות אננס משומר) ואת השיטקי לרצועות, ללא הגבעול. מסדרים בערמות על משטח העבודה.
  • רוטב: שמים את כל החומרים לרוטב בצנצנת עם מכסה. מנערים וטועמים. אם הרוטב מלוח מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים מים. יש לנער שוב לפני השימוש.
  • עוף: שוטפים ומייבשים את העוף, מורידים את הסחוס האמצעי וחותכים כל צד לקוביות. מגלגלים קלות בקורנפלור או קוזו טחון לאבקה. מחממים שמן במחבת NONSTICK על אש בינונית-גבוהה ומקפיצים את קוביות העוף בערבוב מתמיד עד שהוא כמעט מוכן. מוסיפים מהג'ינג'ר ושן שום פרוסה וממשיכים להקפיץ רק עד שהעוף מוכן. שמים בצד.
  • לסיום המוקפץ, מחממים את שמן הקוקוס על אש בינונית-גבוהה ומקפצים את הברוקולי, הגזר, השיטקי, האננס והבצל ביחד עם הג'ינג'ר והשום הכתוש, כ-2 דקות. מוסיפים את העוף, ומקפיצים כדקה נוספת. זורקים לווק את האטריות המקוררות בחופנים ומקפיצים עם הירקות רק עד שאטריות מחוממות.
  • מנערים ויוצקים פנימה את הרוטב, מנמיכים את האש לחום בינוני, ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בבוטנים וכוסברה.

 

המתכון מתוך ספרה של פיליס גלזר, "בישול בריא בקלי קלות" בחסות "הרדוף".

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד כתבות טריות ומרעננות במתחם אוכלים טבעי:

חזה עוף טבעי על קוסקוס כתום

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

קציצות עוף ובורגול ברוטב מתקתק

פוקאצ'ה ביתית עם חיטה מלאה

פסטה לילדים ברוטב עגבניות עם עוף

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.