מתכון למרק עוף מלא הפתעות

 
מרק עוף עם טורטליני עוף וירקות
מרק עוף עם טורטליני עוף וירקות צילום: יח"צ
 
עודכן 15:22 23/03/2011
שף ערן זינו

שף ערן זינו מגיש מרק עוף עשיר עם רמיזות אסיאתיות והרבה הפתעות שישאירו אתכם רעבים לעוד

 
 
 
 
 

מרק עוף בסיסי

(4-5 מנות)

 

מצרכים:

עוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה, שלם ושטוף

4 בצלים חתוכים לקוביות גסות

3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות גסות

1/2 חבילה סלרי אמריקאי חתוכה לטבעות

שורש סלרי חתוך לקוביות גסות

שורש פטרוזיליה גדול, מקולף וחתוך לקוביות גסות

גבעול כרישה חתוכה לטבעות

שורש ג'ינג'ר (בערך 50 גרם)

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

2 כפות סוכר

1 לימון פרוס לטבעות

4 כפות סויה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול (כזה שיספיק לעוף שלם, ירקות ומים בשפע) מניחים את העוף, מכסים במים קרים ומרתיחים. מסירים את כל הקצף שנוצר בזמן ההרתחה.
  • מוסיפים את כל הירקות ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי. בערך חצי דרך לזמן הבישול מתבלים את המרק במלח ובטבעות הלימון.
  • בסוף הבישול מוסיפים את הרוטב סויה, רוטב דגים וסוכר, טועמים ומתקנים תיבול: אם רוטב הדגים חזק מידי בטעמו אפשר למתן את טעמו וריחו בהוספת מיץ לימון וסוכר.
  • בשלב הזה המרק מוכן לאכילה, ומצויין להגשה כמו שהוא או ביחד עם כוסברה טרייה.

להגשה בסגנון של מסעדה ניתן לסנן את המרק במסננת צפופה ואחר כך פעם שנייה דרך חיתול כדי לקבל מרק צלול (את בשר העוף שנשאר שומרים להכנת סלט), ומגישים עם ירקות וטורטליני עוף. מתכון לטורטליני מיד מגיע:

 
טורטליני מרובע לפני קיפול
טורטליני מרובע לפני קיפול צילום: flickr. cyclonebill

טורטליני עוף, בצל ירוק וכרישה

(4-5 מנות)

 

מצרכים לבצק פסטה

1 ביצה

3 חלמונים

180 גרם קמח 'שטיבל' מספר 9 לפסטה (או קמח מיובא לפסטה שניתן להשיג בחנויות למוצרי בישול ובמעדניות מובחרות)

1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון מעבדים את הקמח והביצים. מוסיפים את שמן הזית וכף מים (בהתאם לסוג הקמח- לעיתים יש צורך ביותר נוזל), עד לקבלת פירורים.
  • מעבירים למשטח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מקררים חצי שעה והבצק מוכן לעבודה.

 

מצרכים למילוי עוף

1 כוס בשר עוף מפורר ללא העור והעצמות (שנשאר מהכנת הציר)

2 גבעולי כרישה קצוצים היטב

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים לטבעות דקות

2 כפות שמן זית

½ כפית מיץ לימון טרי

 

אופן הכנה:

  • מאדים את הכרישה בשמן זית עד לשקיפות ומעבירים לקערה.
  • מפוררים את בשר העוף ומערבבים יחד עם הכרישה המאודה והבצל ירוק, מתבלים במלח ופלפל וטיפת מיץ לימון.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול את מילוי העוף ומקפלים לצורת טורטליני.

 

כדי לסיים את מרק העוף המשודרג, מרתיחים את מרק העוף הצלול, מוסיפים את הטורטליני ביחד עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, טבעות כרישה וגזר חתוך לטבעות דקיקות, מבשלים למשך 3 דקות ומגישים.

 

המתכון באדיבות שף ערן זינו ממסעדת 'דיזינגוף 99'.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד כתבות טריות ומרעננות במתחם אוכלים טבעי:

עוף מוקפץ עם נודלס ואננס

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

פסטה לילדים ברוטב עגבניות עם עוף

קציצות עוף ובורגול ברוטב מייפל

סאטה עוף ברוטב חמאת שקדים

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.