מתכון למאפה תירס וגבינה

 
מאפה תירס וגבינה
מאפה תירס וגבינה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:53 20/02/2011

מאפה זהוב מבחוץ ונימוח מבפנים עם גרגירי תירס, שמנת מתוקה וגבינה צהובה מותכת מעל

 
 
 
 
 

מצרכים: 

6 קלחי תירס

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

חצי כפית שבבי צ'ילי

חצי מיכל שמנת מתוקה

כוס וחצי חלב קר

4 ביצים

כוס גבינה צהובה מגורדת

 

אופן הכנה: 

  • מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין.
  • מרסקים מעט במעבד מזון מחצית מגרגירי התירס ומוסיפים לאלה שלא רוסקו.
  • מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את הסוכר והצ'ילי עד שנוצר קרמל.
  • מוסיפים את התירס, ממליחים ומפלפלים. מטגנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומטגנים עוד 5 דקות. מעבירים לקערה את התערובת ומוסיפים חלב קר.
  • מוסיפים את הביצים וכוס גבינה צהובה מגורדת.
  • מעבירים לתבנית חסינת חום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 45-50 דקות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

עוד מתכונים מעולים:

חומוס מסבחה

מאפה פסטה וגבינות

תבשיל אורז חגיגי

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.