מתכון לקציצות עוף ובורגול ברוטב רימונים ומייפל

 
קציצות עוף ובורגול ברוטב רימונים ומייפל
קציצות עוף ובורגול ברוטב רימונים ומייפל צילום: אנטולי מיכאלי
 
עודכן 15:18 23/03/2011
פיליס גלזר

קציצות עוף זהובות וטעימות במיוחד עם בורגול, עשבי תיבול ורוטב מתקתק

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4-5 מנות:

1 כוס בורגול בינוני-גס

½ קילו חזה עוף טבעי, טחון

2 שיני שום כתושות

½ כוס פטרוזיליה

¼ כוס בצל אדום או רגיל קצוץ דק

½ 1 כפות שמן זית כתית מעולה

 

מצרכים לרוטב:

½ כוס תרכיז רימונים

½ כוס מים חמים

¼ כוס סירופ מייפל אמיתי

 

אופן הכנה:

  • לבישול הבורגול: שמים את הבורגול בסיר ויוצקים עליו 2 כוסות מים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-8 -10 דקות עד שהבורגול מוכן.
  • משאירים עם המכסה 10 דקות ומסננים אם יש צורך. מביאים לטמפרטורת החדר.
  • מערבבים את כל החומרים לקציצות ויוצרים 8 -10 קציצות. מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
  • מערבבים את כל החומרים לרוטב ויוצקים על הקציצות. מבשלים על אש בינונית- נמוכה כ-15 דקות ומגישים.

 

מתוך ספרה של פיליס גלזר, "בישול בריא בקלי קלות" בחסות "הרדוף"

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

  

לעוד כתבות טריות ומרעננות במתחם אוכלים טבעי:

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

עוף טבעי מוקפץ עם נודלס ואננס

סאטה עוף אינדונזי ברוטב חמאת שקדים

פוקאצ'ה ביתית עם חיטה מלאה

פסטה לילדים ברוטב עגבניות עם עוף

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.