מתכון לבורקיטס גבינה

 
הישר מהמטבח הבלקני - בורקיטס במילוי גבינה
הישר מהמטבח הבלקני - בורקיטס במילוי גבינה צילום: יח"צ
 
עודכן 08:13 24/02/2011

היוונים הביאו את גבינת הפטה, הבולגרים את הבורקס והתורכים איחדו את שניהם לכדי בורקיטס זהובים עם שומשום ומלית גבינה נימוחה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:
1/3 3 כוסות קמח (500 גרם)
½ שקית או ½ קוביית שמרית
½ שקית משפר לאפייה ביתית של שמרית
1 כף סוכר
1 כף חומץ
1 כפית מלח
½ כוס שמן
½ - ¾ כוס מים

 

מצרכים למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
½ כוס קורנפלור (70 גרם)
1 מיכל שמנת לבישול
2 כפיות בזיליקום
2 כפיות טימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לקישוט -ביצה טרופה ושומשום

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך מאוד.
  • משהים כ-½ שעה במקום חם בקערה מכוסה במגבת.

 

אופן הכנת המלית:

  • בסיר מערבבים את הגבינה עם השמנת ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור.
  • מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל ומבשלים כ-10 דקות.
  • מניחים להצטנן.

 

אופן הכנת המאפה:

  • מקמחים את הידיים ושולחן העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
  • בעזרת כוס חותכים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול כף מהמלית, מברישים את הבצק מסביב למלית עם מים על מנת להדביק את הבצק, מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים.
  • מורחים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
  • מניחים למנוחה של כ-½ שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 12-15 דקות.

 

המתכון באדיבות חברת שמרית, יצרנית שמרים טריים לאפיה ביתית.

 

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה: 

פוקאצ'ה ללא גלוטן

לחם מקמח מלא עם אגוזים 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.