מתכון לקרם גבינה ותותים

 
ניתן להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרויזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה
ניתן להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרויזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה צילום: דן פרץ
 
עודכן 12:22 24/02/2011

קינוח אישי מרשים במינימום מאמץ שעושה שימוש בפרי האדום והמפתה של העונה. תוסיפו לזה פירורים פריכים מעל ומרשמלו חצוי באמצע והרי לכם שחיתות מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים ל-12 כוסות אישיות:

8-10 תותים בינוניים חצויים

 

לקרם גבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל')

1 כף אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה 9% (1 גביע)

80 גרם סוכר (1/3 כוס +1 כף)

 

לקראמבל:

50  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)

 

אופן הכנה:

  • מכינים קרם גבינה: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה.
  • מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מכינים קראמבל: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית, מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות, מצננים.
  • מרכיבים את המנה: מניחים קראמבל בתחתית הכוס ומעל מניחים מרשמלו בודד, חצוי ל-2.
  • מזלפים קרם גבינה עד 1/2 גובה ומניחים 1/2 תות.
  • מזלפים קרם גבינה ומעטרים בתות.

 

גיוונים:

  • מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס אגוזים גרוסים או ברס (אגוזי לוז מסוכרים וגרוסים) להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.
  • מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס פצפוצי אורז מסוכרים או בקורנפלקס מרוסקים מסוכרים.

 

המתכון באדיבות מיקי שמו, רשת קונדיטוריות 'שמו קונדיטוריה'.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מאפינס אגסים ושוקולד

בראוניז שוקולד ותפוזים

עוגיות טחינה ממכרות

עוגיות טחינה עם שוקולד צ'יפס

בראוניז שוקולד מושחתים

סופלה שוקולד ממכר

עוגת לימון מטריפה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.