מתכון לפשטידת פטריות עשירה

 
זהובה, מלאה בגבינות משובחות ובצק פריך שסופג את כל הטעמים
זהובה, מלאה בגבינות משובחות ובצק פריך שסופג את כל הטעמים צילום: נעמה פלד
 
עודכן 08:26 27/02/2011

יש המון דברים שאפשר להכין עם פטריות, אבל הפשטידה העשירה והמנצחת הזו היא בהחלט אחת האופציות היותר מוצלחות

 
 
 
 
 

לפטריות יש תמיד ריח של חורף. גם כשהן שמפניון ויושבות במקררי הירקות בסופרים כל השנה. יש בהן רומנטיות ובכל פעם שאני שולפת סלסילת פלסטיק של פטריות לבנות, או פורטבלו או ירדן, אני עוצמת רגע עיניים ומדמיינת את עצמי הולכת בין עצי היער, עם סלסלת קש ומלקטת פטריות לארוחת הערב. מי רומנטית מי?


אה, וישנה גם הסכנה הזו, מורעלות או לא מורעלות. נמות בעונג בביס הראשון או נמות על אמת? יש המון דברים להכין מפטריות, אבל אני מוצאת את עצמי שבה בכל פעם לפשטידת הפטריות העשירה והמנצחת הזו, שהסכנה היחידה שהיא טומנת בחובה, היא סכנת ההתמכרות. אני מוכנה לאכול אותה כל יום, בלווית סלט קטן וכוס יין. עונג מסוכן.

 

לסיפור המלא בבייגלה >>

 
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית צילום: נעמה פלד

פשטידת פטריות ובצל

 

לבצק הפריך:

100 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס מים קרים מאד

1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערה מניחים את החמאה הרכה, המלח, כוס הקמח והמים ולשים. בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח המלא. עד שהבצק רך ולא דביק. אם ציך להוסיף עוד מעט קמח, מוסיפים. חשוב להרגיש ולא להוסיף בבת אחת את כל הקמח. הקמח המלא מוסיף קרנצ'יות נעימה לבצק.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקרר. שיהרהר במעשיו ויתפקס על מטרות טובות.
 

מצרכים למלית:

2 בצלים גדולים קצוצים

שמן לטיגון

2 סלסלות של פטריות שמפניון או פטריות מעורבות, חתוכות דק

2 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 שמנת חמוצה של פעם

2 כוסות גבינה מגוררת (אני השתמשתי בקשקבל, טל העמק וזנבות גבינת עיזים. הזדמנות מעולה להפטר מכל שאריות הגבינה שיש בבית)

1/2 כוס פרמזן מגוררת

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל

2 כפות גדושות של קמח מלא

1 כף גדושה קמח לבן

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (אם יש. אפשר גם עירית)

מלח ופלפל

 

אופן הכנת המלית:

  • בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה.
  • לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה.

 

 
לבנות, שמנמנות ומלאות בטעמים מיוחדים
לבנות, שמנמנות ומלאות בטעמים מיוחדים צילום : נעמה פלד
 
 
  • בקערה מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה והחמוצה.
  • מוסיפים את הפטריות והבצל ומערבבים.

 

 
הביצים פוגשים את השמנת
הביצים פוגשים את השמנת צילום : נעמה פלד
 
  • מוסיפים את הגבינות והקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית פיירקס עגולה מספר 26, בחמאה.

 

 
מילוי עשיר ומלא בניחוחןות - פטריות, גבינות ובצל מטוגן
מילוי עשיר ומלא בניחוחןות - פטריות, גבינות ובצל מטוגן צילום : נעמה פלד
 
  • מרדדים את הבצק הקר לעלה דק ומצפים את התבנית. אם אתם אוהבים בצק צרו מהבצק המיותר פסים דקים וקשטו את הקיש. אני מעדיפה להרגיש את המלית ולכן אני נפרדת לשלום מהשאריות.
  • שופכים בזהירות את המלית ומיישרים יפה בתבנית.
  • מפזרים גבינה מגוררת על הפשטידה ומכניסים לתנור שחומם לחום בינוני.

 

 
הפשטידה מוכנה להכנס לתנור
הפשטידה מוכנה להכנס לתנור צילום : נעמה פלד
 
  • אופים כחמישים דקות (תלוי בתנור) עד שהמאפה מזהיב ומתייצב.
  • בתום אפית הפשטידה מכבים את התנור ומשהים את המאפה בתוך התנור כעשר דקות לרגיעה.
  • מגישים עם סלט ואהבה.

 

 
מגישים עם סלט ירקות וכוס יין
מגישים עם סלט ירקות וכוס יין צילום : נעמה פלד
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.