אוכלים לפי הספר: אמנות הפטיסרי

 
עיתון של בוקר, תה רותח ועוגה שמעלה ניחוחות מענגים בבית
עיתון של בוקר, תה רותח ועוגה שמעלה ניחוחות מענגים בבית צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 22:16 28/02/2011

אחרי שקנה לו מכורים רבים שמגיעים לקונדיטוריית הבוטיק שהקים, דודו אוטמזגין מוציא ספר קינוחים ראשון. מתוך שלל המתכונים בחרנו להכין את עוגת הלימונים הבחושה שעושה שימוש בפרי הצהוב של החורף

 
 
 
 
 
אמנות הפטיסרי - דודו אוטמזגין
אמנות הפטיסרי - דודו אוטמזגין צילום: יניר סלע

אמנות הפטיסרי

דודו אוטמזגין

 

מאת: שף-קונדיטור דודו אוטמזגין

מספר עמודים: 207

מחיר: 179 ש"ח

מיועד ל: אופים ביתיים שהתנסו בעבר באפיית קינוחים

דרגת קושי: בינוני ומעלה

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים

הוצאה: "כל טקסט" ובעריכתה של לאה קנטור מטרסו

מה הכנו: עוגת לימונצ'לה

 

עוגת לימונצ'לה - Lemonchela

עוגה בחושה, רכה ואוורירית בניחוח עז של לימונים שמזכירים את הגשם שבחוץ. נהדרת לצד הקפה/התה של הבוקר.

 

מקצה שיפורים:

  • הקצפת העוגה נעשת בשני שלבים שבהם החלבונים והחלמונים מוקצפים לחוד. היה הגיוני יותר להקציף את החלבונים קודם כדי שלא יהיה צורך לשטוף את קערת המיקסר (שלב החלמונים מותיר את הקערה שומנית ומחייב שטיפה טובה לפני הקצפת החלבונים).
  • בספר נכתב כי לאחר שקצף החלבונים מוכן יש להוסיפו לתערובת השמנת. חשוב היה להדגיש אם ניתן מיד לערבב את שתי התערובות או שישנה עדיפות לקיפול עדין שמותיר את התערובת אוורירית יותר.
  • ציפוי העוגה עשוי מחלבון מעורבב עם אבקת סוכר. אם לרגע נשכח שמדובר בעצם בביצה חיה שלא עוברת תהליך בישול, הציפוי שנוצר נוזלי מאוד ולא ניתן להזליף אותו על העוגה כפי שזה מוצג בספר. פתרון מעולה לבעיה הוא להמיר את החלבון במיץ לימון ובכך לקבל ציפוי מבריק, חמצמץ ויפה לעין.
  • בקטנה: בשלב הראשון של ההכנה נכתבה המילה "מלח" פעמיים.

 

בטעם טוב:

  • העוגה תופחת מאוד בשלב האפייה ונותרת גבוהה ומרשימה גם לאחר צינון בחוץ.
  • הקצפת החלבונים והחלמונים לחוד, כמו גם הוספת השמנת, הופכים את העוגה לרכה ועסיסית גם לאחר שהות ממושכת בחוץ.
  • טמפרטורת התנור ומשך האפייה מדוייקים במיוחד ורצוי להצמד להוראות לפיהן הטמפרטורה צריכה להיות 165 ולא יותר.
  • התמונה בספר בהחלט דומה לעוגה שיוצאת מהתנור הביתי והצבעים תואמים למציאות.
  • המצרכים ניתנים גם בגרמים וגם בכוסות ובכך מקלים מאוד על האופה הביתי.
 

תבנית אינגליש קייק 35 ס"מ

 

מצרכים:

4 חלמונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

150 גרם חמאה, מומסת

50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון

קליפה מגורדת מ-1 לימון

220 גרם (1 ו-1/2 כוסות ועוד 1/2 כף) קמח

10 גרם (1 כף) אבקת אפייה

100 מ"ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה

4 חלבונים

 

לציפוי:

1 חלבון

30 (1/4 כוס) אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מקציפים במיקסר את החלמונים, חצי מכמות הסוכר והמלח לקצף בהיר.
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה ומיץ הלימון.
  • מערבבים באיטיות ומוסיפים את קליפת הלימון, הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
  • מקציפים את החלבונים ושארית הסוכר לקצף יציב. מוסיפים לתערובת השמנת ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.
  • מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר.
  • הכנת הציפוי: מערבבים את החלבון ואבקת הסוכר ומזלפים על העוגה. שומרים במקרר עד שבועיים.

 

 
ככה זה נראה בספר
ככה זה נראה בספר צילום : דרור כץ
 

 
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר?
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר? צילום : רחלי קרוט
 
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.