מתכון לכרעי עוף בציפוי פריך

הדפס
 
כרעי עוף בציפוי פירורי לחם
כרעי עוף בציפוי פירורי לחם צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:51 10/04/2011

רוצים להכין ארוחה מהירה שגם הילדים יאהבו? בואו להתענג על כרעיי עוף בציפוי פירורי לחם לצד אורז לבן. 5 דקות וזה שלכם

 

לפני כשבוע הכנתי מרק עוף, הסרתי ממנו את הכרעיים, שמרתי אותן לשעת כושר והנה היא הגיעה. היה עלי להכין ארוחת בזק, אז הוצאתי את הכרעיים מבעוד מועד מהמקפיא, הפשרתי וקדימה לעבודה.

 

לא נדרשה מחשבה מרובה כדי להחליט מה בכוונתי להכין, שכן יש מתכון שאהוב עלי כבר מזה שנים, כרעיי עוף בפירורי לחם, והפעם בליווי אורז לבן.

 

פירורי הלחם יכולים להיות בהירים או מוזהבים (ניתן להמיר לקמח מצה בפסח) ואפשר להשתמש בתבלינים שונים מידי פעם, העיקר לא לתבל יתר על המידה. העוף יוצא פריך מאוד ונדמה כאילו טוגן בשמן עמוק. הרווח כולו שלנו.

 
כרעיים פריכים עם אורז לבן
כרעיים פריכים עם אורז לבן צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

4 כרעי עוף 

פירורי לחם (השתמשתי הפעם במוזהבות)

2 שיני שום כתושות או קוביית שום קפואה

1/2 כפית פפריקה אדומה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית טימין מיובש

כפית חרדל

קורט צ'ילי כתוש חריף

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרטיבים את העוף ומושחים אותו בחרדל.
  • שמים את פירורי הלחם והתבלינים בתוך שקית ניילון ומכניסים פנימה את העוף.
  • סוגרים את השקית ומנערים אותה היטב.
  • פותחים את השקית, מוציאים את הכרעיים, מנערים קלות ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ-45 דקות עד שהעוף מזהיב.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לבשר? נסו את אלה:

תבשילי קדרה מעולים

אוסובוקו על מצע בטטות

כדורי עוף עם תירס ואפונה

סלופי ג'ו עם הום פרייז

המדריך להכנת קובה

קבב רומני עם רוטב שום וצ'יפס

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים ב-5 דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.