מתכון לפיצה ביתית

 
בצק שמרים הכי מוצלח ביקום
בצק שמרים הכי מוצלח ביקום צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 08:38 01/03/2011

אחרי אינספור ניסיונות במטבח, יסמין מגיעה למתכון המנצח לפיצה ביתית משגעת. אם תלכו לפי הוראות ההכנה (יש גם תמונות) אין סיבה שזה לא יצליח גם לכם

 
 
 
 
 

תהרגו אותי, אבל אני לא בנאדם של שוקולד, בשרים או ירקות. תנו לי פחמימות ואני מסודרת. הכל הולך - החל מקרואסונים, בורקסים, פסטות, פיצות, לחמים, סופגניות ועוד הרבה, אבל הכי אני אוהבת - פחמימות הום-מייד, במיוחד כשמדברים על פיצות.


אין מה להגיד, ניסיתי את כל סוגי הפיצות האפשריות: דקה, עבה, סגנון כפרי או קלאסי ומדויק, אבל הגעתי למסקנה שהכי טעימה היא העבה בסגנון פרי-סטייל.

 

קבלו מתכון לפיצה בריאה (יחסית לקנויה או לאחת בהזמנה), כיפית להכנה, טעימה להפליא, ממכרת ונראת משגע. הבצק נורא קל להכנה, אני מודיעה כבר מעכשיו , מדובר בבצק שמרים הכי מוצלח ביקום, ואם תלכו לפי ההוראות אין סיבה שמשהו יתפקשש לכם. סמכו עליי.

 
מערבבים את כל חומרי הבצק
מערבבים את כל חומרי הבצק צילום: יסמין חאג'

פיצה ביתית משגעת

הכמות: פיצה אחת גדולה

 

מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1/4 1 כפיות מלח
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים חמימים
 
לרוטב פיצה:
1 בצל בינוני קצוץ דק-דק
1-2 שיני שום קלופות וכתושות
חצי עד 1 כוס מים
2 עגבניות מגורדות (כן, במגרדת, שיהיה טרי-טרי)
2-3 כפות רסק עגבניות (לא להתבלבל, מדובר ב"משחה")
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
קורט פפריקה אדומה מתוקה
עלי בזיליקום לפי הטעם
 
תוספות מעל:
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
פטריות/תירס/טונה/זיתים/בצל סגול

 

אופן הכנה: 

  • אם החלטתם שאתם רוצים את הפיצה כארוחת ערב אני ממליצה לא לחכות לדקה ה-90. מדובר בבצק שמרים, בצק שאוהב לנוח הרבה וכמה שיותר - יותר טוב. לא למהר, חייבים לתת לבצק את המנוחה שלו, אחרת הכל ירד לטימיון.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק, אני מדגישה - לא מפגישים בין השמרים למלח! אף פעם. אני נוהגת לשים את המלח מעל הסוכר, ככה אין סיכוי שהוא יגיע לשמרים. 
  • אפשר,כמובן לערבב הכל יחד במיקסר במקום לשבור את הראש בלישה. אבל אני לא מוכנה לוותר על הלישה, אז ויתרתי על המיקסר, כמנהגי.
  • לשים הרבה זמן, משהו כמו חמש דקות, כדי להבטיח בצק תפוח ויפה. 

 

 
לשים את הבצק עד שהוא תפוח, חלק ורך
לשים את הבצק עד שהוא תפוח, חלק ורך צילום : יסמין חאג'
 
  • אם הבצק יצא נורא דביק, מה שרוב הסיכויים ייקרה, לא לפחד, שמנו את שתי כפות הידיים והבצק יסתדר מעצמו.
  • המרקם - חלק, רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי. כן, כן, זה מה יש. חכו בסבלנות.

 

 
מתפיחים את הבצק שעה וחצי עד הכפלת הנפח
מתפיחים את הבצק שעה וחצי עד הכפלת הנפח צילום : יסמין חאג'
 
  • כמו שאמרתי, אני אוהבת את הפיצה עבה ולא מדויקת. את המערוך השארתי במגירה והשתמשתי בידיים כדי לעצב את הבצק לצורה שאני רוצה.
  • לפני שמוציאים את הבצק מהקערה מכינים את התבנית עם נייר האפייה, עליה שופכים כמה טיפות של שמן זית ומורחים עם הידיים.
  • עכשיו שהידיים כבר משומנות אפשר להוציא את הבצק ולפרוס אותו על התבנית בצורה שתרצו. לפני שמוציאים את הבצק, אגב, חובטים בו חבטה קלה כדי להוריד את האוויר.
     
 
מעצבים את הבצק לצורה שאתם אוהבים
מעצבים את הבצק לצורה שאתם אוהבים צילום : יסמין חאג'
 
  • כל היופי בפיצה ביתית הוא שאתם יכולים לעצב ולשים בה כל מה שאי פעם רציתם. אין יותר טעים וכיף מזה.
  • אז זהו, בעיקרון, עכשיו כשהבצק צריך לנוח עוד חצי שעה מתפנים להכנת הרוטב, שאותו הסברתי כבר במתכון עם המלוואח (לחצו להסבר). 

 

טיפים לרוטב מוצלח:

  • רככו ואל תשרפו את הבצל (שאגב, הפעם לא מגרדים אלא קוצצים דק-דק), בטח ובטח שלא את השום.
  • אל תשימו כוס מים מלכתחילה, התחילו בחצי כוס והוסיפו במידת הצורך. קחו בחשבון שהרוטב צריך להיות די סמיך.
  • הרוטב צריך לצאת על גבול המתוק, אבל לא מתוק מדי. בכל זאת, לא מדובר בקינוח.
  • צננו את הרוטב לפני הנחתו על הבצק.

 

 
זה הזמן להשתולל עם התוספות
זה הזמן להשתולל עם התוספות צילום : יסמין חאג'
 
  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומתחילים להוסיף את הרוטב, הגבינה והתוספות. כמו שאתם יכולים לראות, בעניין התוספות אני שילבתי. אח, איזו קלאסה!
  • מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות.

 

 
ה-פיצה. טונה ופטריות מונחים מתחת לגבינה מבעבעת
ה-פיצה. טונה ופטריות מונחים מתחת לגבינה מבעבעת צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.