מתכון לפילה דג ברוטב יין לבן

 
פילה דג עם אספרגוס וכרישה ברוטב יין לבן
פילה דג עם אספרגוס וכרישה ברוטב יין לבן צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 15:38 28/02/2011

השף אידי מלמד אתכם איך להכין פילה דג עם אספרגוס ברוטב יין לבן

 
 
 
 
 
מגישים את הדג על מחבת לוהטת
מגישים את הדג על מחבת לוהטת צילום: מתוך התכנית

מצרכים:

140 גרם פילה דג ים

80 גרם פילה מסקומברי מעושן

3 גבעולי אספרגוס חלוטים

פילה של קלמנטינה

2 פסי כרישה לקשירת המנה

שמן זית

50 גרם חמאה (גם לרוטב)

 

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס רוטב חזרת לבנה

1/2 כוס יין מבעבע או לבן יבש

שמן זית

2 בצלצלי שאלוט

1 שן שום קצוצה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מפלטים את פילה הדג.
  • מפלטים את הסקומברי המעושן ומקלפים את העור.
  • חולטים את גבעולי האספרגוס 30 שניות ומעבירים למי קרח.
  • מחממים מחבת עם מעט חמאה מוסיפים שמן זית ומטגנים את פילה הבר-ים  כ-3 דקות מכל צד.
  • מעבירים את הדג לצלחת ומניחים בצד.

 

הכנת הרוטב:

  • מוסיפים לאותה המחבת 30 גרם חמאה.
  • מטגנים את הבצל והשום קלות. מוסיפים את רוטב החזרת ומערבבים.
  • מוסיפים את היין ומצמצמים מעט. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • מבשלים 2 דקות על אש נמוכה ומרכיבים את המנה בתוך המחבת באופן הבא:
  • מניחים את פסי הכרישה על המחבת.
  • מניחים את פילה הדג על הכרישה כשהעור כלפי מטה.
  • מוסיפים את גבעולי האספרגוס על הפילה ו-3 פלחי קלמנטינה.
  • מכסים את הכל בפילה הסקומברי המעושן. קושרים באמצעות הכרישה.
  • מעבירים בעדינות ומסדרים יפה בצלחת הגשה.
  • מסמיכים או מצמצמים את הרוטב לפי הצורך וזולפים מעל המנה.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופ עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים לדגים? נסו את אלה:

פילה סלמון עם סלסת עגבניות

סרדינים עם עגבניות צלויות

דג מרוקאי עם קוסקוס

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות 

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.