מתכון לעוף שלם בבירה וירקות שורש

 
עוף ברוטב בירה עם ירקות שורש
עוף ברוטב בירה עם ירקות שורש צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:11 08/03/2011

עוף שלם במילוי לימונים ועשבי תיבול, מבושל עם ירקות שורש ורוטב בירה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 עוף שלם

מלח

פלפל

2 כפות רוזמרין קצוץ

4 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים קטנים, חתוכים לרבעים

3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לפיסות

3 גזרים חתוכים לפיסות

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך לפיסות

6 שיני שום מעוכות

2 גבעולי רוזמרין

3 עלי דפנה

2 כוסות בירה

2 לימונים חצויים

 

אופן הכנה: 

 

  • ממליחים ומפלפלים את העוף ומפזרים עליו עלי רוזמרין.
  • מכניסים לתוך העוף חצאי לימונים, רוזמרין ותימין.
  • מחממים את השמן בסיר ומשחימים את העוף סביב סביב. מוציאים.
  • מטגנים את הירקות בשמן שבסיר, ממליחים ומפלפלים.
  • מוסיפים את עלי הדפנה וגבעולי הרוזמרין, מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה.
  • מחזירים את העוף לסיר, מבשלים על להבה נמוכה כשעה. מקפידים להרטיב את העוף בנוזלי הרוטב במהלך הבישול.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

כדורי עוף עם תירס ואפונה

שניצל אפוי עם פתיתים

סלופי ג'ו עם הום פרייז

המדריך להכנת קובה

קבב רומני עם רוטב שום וצ'יפס

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

 
עוד כתבות במדור אהרוני | עופות ודגים - יום ג'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.