מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם עוף

 
טעים ומזין
טעים ומזין צילום: איתי אלדר
 
עודכן 07:10 30/03/2011
עֹז תלם

ארוחה מלאה המכילה חלבון, פחמימה וירקות, שהילדים יאהבו לאכול ולהורים יהיה קל ומהיר להכין. בונוס למתמידים: מיתוסים מנופצים לבישול פסטה

 
 
 
 
 

יש מאות גירסות להכנת רוטב עגבניות בסיסי לפסטה. חלק גורסות כי צריך להשתמש רק בעגבניות טריות, וחלק משתמשות רק בעגבניות משומרות. אבל רובן ככולן מהוון כלי מצוין להכניס ירקות לשגרת האכילה של הילדים, בלי יותר מדי טרחה ומאמץ.

 

פסטה פרפרים ברוטב עגבניות עם עוף:

(4-5 מנות)

 

מצרכים:

3 נתחים של חזה עוף טבעי, פרוסים לרצועות דקות

3/4 חבילה פסטה פרפרים

8-9 עגבניות טריות בשלות, חתוכות קוביות גסות

קופסת שימורים של עגבנישלמות מקולפות (עדיף בייבוא מאיטליה)

1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום קצוצות

שמן זית לפי הטעם

חופן קטן של עלי אורגנו ו/או טימין, ו/או בזיליקום (עדיף טריים)

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • בסיר בגודל בינוני מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהזהיב.
  • מוסיפים את העגבניות הטריות ואת העבגניות המשומרות (עם המיץ), ביחד עם השום הקצוץ, עשבי התיבול ומעט מלח ופלפל.
  • מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהרוטב הסמיך - בערך 20-30 דקות, כשמדי פעם מערבבים. ניתן להעביר את הרוטב המוכן דרך מסננת עם חורים קטנים כדי להיפטר מהקליפות ומזרעי העגבנייה.
  • מוסיפים לרוטב העגבניות המבעבע את נתחי העוף ומבשלים עד שהעוף כמעט לגמרי מבושל (הבישול יסתיים עם הפסטה).
  • במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב עם העוף, מערבבים היטב, מביאים לבעבוע, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
  • בהגשה ניתן לטפטף מעל שמן זית איכותי ולפזר מעל עלי בזיליקום.
 

הדפס ושמור: חמישה מיתוסים פופולאריים בנוגע לבישול פסטה

 

  1. צריך להוסיף למים שמן (זית) כדי שהפסטה לא תידבק - שקר גס. השמן לא עוזר כלל. כדי שהפסטה לא תידבק חשוב רק לערבב אותה בזמן הבישול.
  2. חשוב להוסיף מלח למי הבישול של הפסטה כדי להעלות את טמפרטורת הרתיחה - חצי נכון. מוסיפים מלח כדי לתבל את מי הבישול של הפסטה (ואז הפסטה טעימה יותר) - טמפרטורת הרתיחה לא עולה בצורה משמעותית.
  3. מי הבישול צריכים לרתוח בחוזקה כל עוד הפסטה לא מוכנה - לא חובה. גם אם המים רותחים בחוזקה ואז מייד מכבים את האש, מכסים, וחוזרים אחרי כמה דקות, הפסטה תהיה מוכנה כמו שצריך.
  4. כדי לבדוק שפסטה מוכנה, זורקים אותה על הקיר, ואם היא נדבקת היא מוכנה - שיטה מסוכנת מדי כי גם אם הפסטה מבושלת יותר מדי היא תידבק. הדרך הכי טובה לבדוק האם הפסטה מוכנה היא לטעום אותה. היא צריכה להיות רכה מבחוץ עם מרכז מעט קשה בפנים (אל דנטה=על השן).
  5. אסור לשטוף פסטה במים קרים - חצי נכון. הפסטה תצא הכי טעימה עם היא תעבור ישר מהמסננת אל הרוטב, ואז את סוף הבישול היא תעשה בתוכו. אבל אם מכינים את הפסטה יום/יומיים מראש, אפשר לשטוף אותה קלות במים קרים, לתת לה להצטנן לטמפרטורת החדר, לערבב עם מעט שמן ולשמור במקרר עד שלושה ימים.
 
לא חסרים מיתוסים
לא חסרים מיתוסים צילום : flickr, hanataro
 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד כתבות טריות ומרעננות במתחם אוכלים טבעי:

סלט טאבולה עם עוף ומלא ירקות במיוחד לילדים

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

מתכון מפתיע לשיבולת שועל

חזה עוף טבעי על קוסקוס כתום

מרק עוף מלא הפתעות טעימות

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.