מתכון לסלט טאבולה עם עוף

 
הרבה ירקות, הרבה טעם
הרבה ירקות, הרבה טעם צילום: איתי אלדר
 
עודכן 07:29 27/03/2011
עֹז תלם

הבורגול זקוק רק להשריה קצרה, העוף מוכן תוך 4 דקות ולכם יש ארוחה זריזה ובריאה שמשלבת ירקות, בורגול ונתחי עוף

 
 
 
 
 

טאבולה במקור הינו סלט מזרח תיכוני (ככל הנראה לבנוני) המכיל עגבניות, פטרוזיליה, בורגול, שמן זית, מיץ לימון ועוד מרכיבים שמשתנים לפי האזור בו נמצאים. היופי במתכון זה שהוא מאוד מאוד פשוט וקל להכנה, ולמעשה כמעט כל ירק טרי שיש בבית אפשר להכניס לטאבולה הביתית.

 

המרכיב שמחזיק את הסלט הוא הבורגול - גרגרי חיטה שבושלו, יובשו ורוסקו לגדלים שונים. הכלל בנוגע לבורגול הוא שככל שגרגרי הבורגול יותר גסים, כך לוקח יותר זמן לבשלם, וכן יש להם יותר מרקם. ניתן לשתף את הילדים בחיתוך המרכיבים לסלט, ולתת להם לפורר את הבורגול הדק כשהוא מוכן.

 

סלט טאבולה ביתי עם מה שיש במקרר:

(4 מנות)

 

מצרכים:

2 נתחים של חזה עוף טבעי, פרוסים לרצועות דקות

2 כוסות בורגול דק

2 כוסות מים רותחים

צרור גדול של פטרוזיליה

2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

2-3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

מיץ מלימון אחד

שמן זית פי הטעם (לפחות 4 כפות)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ים דק ופלפל שחור גרוס

מעט שמן צמחי, לטיגון העוף

 

אופן הכנה:

  • שמים את הבורגול הדק בקערה עמידה לחום ומכסים במים הרותחים. אחרי כ-5 דקות של השריה הבורגול סופג את כל הנוזלים והוא מוכן. מפוררים בעזרת מזלג ושומרים בקופסא סגורה במקרר לכל היותר שלושה ימים, או עד שמוכנים לשימוש.
  • מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן צמחי עד שהיא לוהטת. בזהירות מוסיפים פנימה את נתחי העוף הטבעי והפפריקה ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים תוך ערבוב למשך 1-3 דקות, בדיוק עד שהעוף מבושל לחלוטין.
  • בקערה מערבבים את הירקות החתוכים, הבורגול, הפטרוזיליה, הבצל הירוק ונתחוני העוף המוכנים. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מגישים מיד.
  • גיוונים: ניתן להוסיף לסלט גם כוסברה ו/או נענע, פרוסות חסה, עלי בייבי, צנוברים, אגוזי מלך, להחליף את העגבניות בעגבניות שרי, לגוון עם שום קצוץ דק, קוביות בצל, ופלפל חריף לקצת עניין (ובתנאי כמובן שהילדים אוהבים). בנוסף, ניתן להכין את חזה העוף כשלם, להניח אותו מעל לסלט ולהשתמש בפרגית עוף במקום בחזה עוף.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

לעוד כתבות טריות ומרעננות במתחם אוכלים טבעי:

פסטה לילדים ברוטב עגבניות עם עוף

מתכון מפתיע לשיבולת שועל

חזה עוף טבעי על קוסקוס כתום

מרק עוף מלא הפתעות טעימות

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.