מתכון לשניצל אפוי עם פתיתים

 
הכי טעים לאכול אותם הישר מהתנור
הכי טעים לאכול אותם הישר מהתנור צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 07:39 06/03/2011

ילדים ושניצל הם כבר מזמן סיפור אהבה, ואם אפשר להפוך את המנה הפופולרית לקצת יותר בריאה ולהכניס אותה לתנור עם ציפוי שהוכן בבית, בכלל מצוין. וגם: איך להכין פתיתים בצ'יק

 
 
 
 
 

אתם בטח כבר מכירים אותי וכהרגלי, גם עם מאכל פשוט כמו שניצל, אני חייבת לסבך את החיים. במקום לרדת לסופר ולקנות חבילת שניצלים מהמבחר העצום אני בוחרת להכין שניצל ביתי בטעם שלא תקבלו בשניצל הקנוי.

 

אז כן, השניצל הזה הוא פשוט אליפות, אין עליו. מכינים אותו במקסימום רבע שעה עבודה ואת שאר התהליך משאירים לתנור. אם יש ילדים בבית אתם יותר ממוזמנים לנסות ולהכין, ילדים מתים על זה (וגם מבוגרים, כמובן). השניצל יוצא עסיסי, עשיר בטעמים, קריספי ופשוט ממכר. אין לכם מה להפסיד, קדימה לעבודה!

 

מצרכים לבלילת השניצל:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
2 שיני שום
פלפל שחור לפי הטעם
רבע-חצי כוס מים
 
מצרכים לשניצל:
500 גרם חזה עוף (כזה שלא "דפקו" אותו)

 
מצרכים לציפוי:
לחם מכל סוג שתרצו
אגוזים ממבחר הסוגים (אופציונאלי)

 

אופן הכנה: 

  • מתחילים עם הבלילה. לוקחים קערה ואליה מכניסים את כל מצרכי הבלילה, מערבבים היטב ומוסיפים מים לפי הצורך. המרקם צריך להיות בין סמיך לדליל. 
  • מכניסים את העוף אל הבלילה, דואגים שהכל מכוסה היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 15-10 דקות. בינתיים מכינים את הציפוי.

 

 
מערבבים את כל מצרכי הבלילה
מערבבים את כל מצרכי הבלילה צילום : יסמין חאג'
 
  • מכניסים למעבד מזון את סוג הלחם שבחרתם (אני בחרתי בלחם לבן פרוס) והוספתי לו בוטנים. טוחנים היטב את הכל.
  • אם אתם בקטע של בריאות אתם יכולים להשתמש בלחם שחור/חיטה מלאה בלי שום בעיה ולהחליף את הבוטנים באגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים או כל דבר אחר. תתפרעו.

 

 
בוחרים לחם שאוהבים וטוחנים לפירורים גסים
בוחרים לחם שאוהבים וטוחנים לפירורים גסים צילום : יסמין חאג'
 
  • מכינים תבנית עם נייר אפייה, מוציאים את הבלילה עם העוף מהמקרר, מחממים תנור ל-200 מעלות ומתחילים:
    בדיוק כמו בשניצל רגיל, טובלים את העוף בציפוי ומוודאים שכולו מכוסה היטב בציפוי ומעבירים לתבנית. כל העסק הזה ייקח לכם משהו כמו 9 דקות. בינתיים התנור יספיק להתחמם טוב-טוב.
  • מכניסים לתנור ל-8 דקות, מוציאים והופכים אותם לצד השני. מכניסים לעוד 4 דקות.
  • חשוב למדוד זמן בעזרת טיימר (אפשר עם הפלאפון) כדי שחלילה השניצל לא יתייבש ויהפוך למרקם של סולייה.

 

 
מצפים את השניצל בפירורי הלחם שהכנתם
מצפים את השניצל בפירורי הלחם שהכנתם צילום : יסמין חאג'
 
 
  • אם אתם אנשים של שניצל עם משהו בצד (שהוא לא צ'יפס) קבלו דרך להכנה מהירה של פתיתים עם בצל.
  • קוצצים בצל אחד בגודל בינוני-גדול לחתיכות בינוניות ומעבירים לסיר עם שלוש כפות שמן צמחי (לא שמן זית). מערבבים על אש גבוהה את הבצל עד לריכוך והשחמה קלה.
  • מוסיפים שתי כוסות פתיתים, מערבבים ומוסיפים שלוש וחצי - ארבע כוסות מים. מתבלים במלח, מרק עוף (אפשר גם כורכום אם אתם רוצים פתיתים צהובים).
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ושוכחים לבערך 15-20 דקות.
  • רק מה, אל תזלזלו. יש כאן חוק ברזל - לא פותחים את המכסה. במיוחד בעשר דקות הראשונות. ברגע שהמים התייבשו והפתיתים רכים אפשר לכבות את האש, לסגור את המכסה שוב ולהמתין 5 דקות.

 

 
עכשיו רק נשאר לקרוא לילדים ולהתחיל לאכול
עכשיו רק נשאר לקרוא לילדים ולהתחיל לאכול צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.