מתכון לשקדי מרק תוצרת בית

 
פריכים, טעימים וקלים להכנה
פריכים, טעימים וקלים להכנה צילום: מאיר אלאלוף
 
עודכן 07:29 29/03/2011
שף מאיר אלאלוף

נכון שאנחנו רגילים לקנות את שקדי המרק, אבל מסתבר שמאוד פשוט להכין אותם בבית. וגם: ניתן לשחק עם הגודל, הצבע, הצורה והטעם

 
 
 
 
 

מצרכים ל-400 גרם שקדים:
300 גרם (2 כוסות) קמח

10 גרם שמרים טריים

10 גרם (2 כפיות) מלח

10 גרם (2 כפיות) סוכר לבן

כפית כורכום טחון    

150 גרם (2/3 כוס) מים

 

אופן הכנה:

  • בקערה, מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, מעבירים למשטח מקומח ולשים את כל החומרים לבצק חלק.
  • מחזירים את הבצק לקערה משומנת קלות ונותנים לו לתפוח במקום חמים כשעה. כשהבצק תפח, מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לדף דק (אם משטח העבודה קטן, עושים זאת בנגלות).
  • בעזרת חותכן פיצה, חותכים את הבצק לרצועות ואז לקוביות קטנות, ומעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
  • מכניסים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-140 מעלות, כדי לא לאפות יותר מדי את השקדים ושישארו בצבע צהוב.
  • אופים כ-6-8 דקות, עד שהשקדים פריכים. מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לשקדים להצטנן לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום עד שמוכנים לשימוש.

 

 
מרדדים דק וחותכים לגודל שרוצים
מרדדים דק וחותכים לגודל שרוצים צילום : מאיר אלאלוף
 
 
עוד כתבות במדור עשו זאת בעצמכם
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.