אוכל של אמא: השפים עושים כבוד לנשים שלימדו אותם לבשל

 
מביאים את הבית למסעדה. יואב בר מבשל עם אמא מרים במאראבו
מביאים את הבית למסעדה. יואב בר מבשל עם אמא מרים במאראבו צילום: שלומי חביב
 
עודכן 07:37 08/03/2011

מיקי שמו, אביב משה, יואב בר, עמיר לוליאן וחיהל'ה חולקים איתכם את המתכון המנצח שלמדו מהאישה שהביאה אותם לעולם

 
 
 
 
 

לכבוד היום שעושה כבוד למין הנשי, החלטנו להתרכז באישה שבזכותה הכל התחיל. אמא. זו שלימדה את השפים שאתם פוגשים בקדמת הבמה מהו בצק ואיך מכינים עוגות ובעיקר זו שנתנה את ההשראה להכנס למטבח ולשלב חומרי גלם שיהפכו למנה טעימה שקוצרת מחמאות.

 

רותי שמו לימדה את הקונדיטור מיקי איך להכין מעמולים נהדרים, יואב בר בישל עם אמא מרים צלי בשר ועוף בסילאן עם חרשוף, אביב משה מילא לחם שלם בקציצות של אמא שושנה, עמיר לוליאן ערבב גלידה במטבח הביתי וחיהל'ה נזכרה במתכון ילדות פולני לקליסקלך. הפשילו שרוולים והצטרפו למסע נוסטלגי בעבר מלא בניחוחות.

 

 
מזהים את הילד המתוק בתמונה? רמז: כמה שנים אחר כך הוא יהפוך להיות קונדיטור מפורסם
מזהים את הילד המתוק בתמונה? רמז: כמה שנים אחר כך הוא יהפוך להיות קונדיטור מפורסם
 
מעמולים מבית אמא
מעמולים מבית אמא צילום: יח"צ

מעמולים | מיקי שמו ואמא רותי

מראה מפתה, מרקם פריך ומילוי מתקתק בניחוח קינמון.

 

מצרכים לבצק: 

4 כוסות קמח

1 כוס סולת

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

350 גרם חמאה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

1 כפית מי ורדים

 

אופן הכנה: 

  • מכניסים את כל החומרים מלבד הנוזלים לקערת המיקסר ומערבבים במהירות איטית במשך 5 דקות.
  • שופכים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • עוטפים בניילון בתוך הקערה ונותנים לבצק לנוח כשעה.

 

מצרכים למילוי: 

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית קינמון

1 סוכר וניל

1 כף סוכר

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה אחת.
  • מחלקים את הבצק לחלקים קטנים במשקל של 30 גרם ומכדררים לכדורים.
  • יוצרים גומה במרכז וממשיכים לסובב סביב האצבע כך שדפנות הכדור דקות בעובי של 3 מ"מ.
  • ממלאים מהמילוי וסוגרים.
  • עורכים דקורציה בחלק העליון-בעזרת מוקד.
  • אופים בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות.
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

 
נוסטלגיה מתוקה. מזהים את חיהל'ה בתמונה?
נוסטלגיה מתוקה. מזהים את חיהל'ה בתמונה?
 
 
ניוקי פולנים עם בצל מטוגן
ניוקי פולנים עם בצל מטוגן צילום: חיה אילונה דר

קליסקלך | חיהל'ה ואמא נחמה

אחד המתכונים של אמי האהובים עלינו , הילדים והנכדים הינו קליסקלך. מדובר בעצם בניוקי פולני עשוי מתפוחי אדמה מבושלים ועליו בצל מטוגן. כשאמי מכינה את הקליסקלך יש חגיגה בבית, הפעם אני הכנתי.


מצרכים:

2 תפוחי אדמה קלופים

2 ביצים
מלח

פלפל
קמח כמה שנכנס (הבהרה בהמשך)
פרוסות בצל מטוגן


אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה ללא הקליפה ומועכים למחית חלקה.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק פרט לבצל ומוסיפים קמח בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק.
  • מגלגלים לנקניקיות וחותכים אלכסונים קטנים של 1.5-2 ס"מ לערך.
  • מרתיחים בסיר קטן מים עם מלח ומכניסים בקבוצות את הבצקניות עד שהן צפות.
  • מגישים חם עם בצל מטוגן מעל.
 
האהבה למתוקים הגיעה מהבית
האהבה למתוקים הגיעה מהבית צילום: דניאל לילה

גלידה ביתית

עמיר לוליאן מליליות בייקרי ואמא טובה

בלי מכונה ובלי הרבה שלבי הכנה מסובכים.

 

מצרכים:

1 כוס חלב

1 מיכל שמנת

חצי כוס חלב מרוכז

רבע כוס שקדים טחונים.

מעט פיסטוק גרוס לקישוט.

 

אופן הכנה:

  • מחממים את החלב והשמנת עד לרתיחה.
  • מורידים מהאש ומוסיפים את החלב המרוכז והשקדים.
  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים לכלי הגשה אישיים ומקפיאים לפחות 5 שעות.
  • לפני ההגשה מפזרים מעט פיסטוק גרוס מעל.

 

 
מסעדת מאראבו באווירה חגיגית בזכות המטעמים של מרים
מסעדת מאראבו באווירה חגיגית בזכות המטעמים של מרים צילום : שלומי חביב
 
נהדר עם קוסקוס
נהדר עם קוסקוס צילום: שלומי חביב

פרוסות בשר ברוטב שאלוט

יואב בר ואמא מרים ברביבאי

 

מצרכים:

נתח כתף בשר מרכזית לבישול

פלפל אנגלי

עלי דפנה

1 ק"ג בצלי שאלוט או בצלים לבנים קטנים

מלח

כורכום

ראס אל חנות

2 כפות שמן

1 כוס מים

כוסברה

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את נתח הבשר במים עם פלפל אנגלי ועלי דפנה כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך.
  • מקררים ופורסים לפרוסות בעובי של 1-2 ס"מ.
  • חותכים את הבצלים לקוביות ומניחים בתחתית הסיר, מניחים את פרוסות הבשר מעל ומוסיפים עוד שכבה של בצלים מעל.
  • מתבלים במלח, כורכום וראס אל חנות.
  • מוסיפים 2 כפות שמן ו-1 כוס מים.
  • קוצצים כוסברה ומפזרים מעל.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

 

המלצה:

  • מגישים עם אורז לבן או עם קוסקוס.
 
כרעיי עוף בסילאן עם חרשוף
כרעיי עוף בסילאן עם חרשוף צילום: שלומי חביב

עוף עם חרשוף

יואב בר ואמא מרים ברביבאי

 

מצרכים:

1 ק"ג חרשוף

4 כרעיים של עוף (ירק גבעולי בטעם ארטישוק)

1 בצל קצוץ

צרור כוסברה

כף פפריקה

כפית כורכום

כפית מלח

1 כף שמן

1.5 כוס מים

1 כף סילאן

 

אופן הכנה:

  • מנקים את החרשוף היטב ומרתיחים כשעה.
  • מניחים בסיר את החרשוף, מעליו את העוף, הבצל הקצוץ והכוסברה.
  • מתבלים בפפריקה, כורכום ומלח.
  • מוסיפים שמן ומים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהעוף מוכן.
  • יוצקים את הסילאן מעל (לאחר שמוכן).
 
ארוחה שלמה בסנדביץ' אחד
ארוחה שלמה בסנדביץ' אחד צילום: יח"צ

כיכר לחם במילוי קציצות

אביב משה ואמא שושנה 

 

מצרכים לקציצות:

חצי ק"ג בשר טחון

1 בצל לבן קצוץ

1 תפוח אדמה מגורד

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

5 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.
  • מטגנים במעט שמן עד להזהבה.

 

מצרכים לרוטב קציצות:

4 כפות שמן זית

5 כפות רסק עגבניות

2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצות

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

חצי כפית כמון

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את השום וקוביות הפלפל בשמן זית, מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ו-3 כוסות מים.
  • מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים ברוטב 20 דקות.
  • ממלאים חצי לחם לבן ללא החלק הרך בקציצות והרוטב - ואוכלים מיד.
 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.