מתכון לסלט קינואה וארטישוק

 
בריא מזין וטעים - סלט קינואה
בריא מזין וטעים - סלט קינואה צילום: יח"צ
 
עודכן 15:58 31/03/2011

הקינואה עלתה מדרום אמריקה, פרצה לחיינו בסערה והפכה כבר ממזמן לטרנד בריאותי. סלט קינואה וארטישוק קר עם עשבי תיבול טריים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כוס קינואה

2 ארטישוקים טריים קלופים ונקיים

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

שליש כוס מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

מעט שקדים קלופים

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה עם 3 כוסות מים על אש קטנה עד לריכוך וספיחת הנוזלים.
  • מסננים את הקינואה ושוטפים במים קרים.
  • חותכים את הארטישוק לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה עם מיץ הלימון.
  • קוצצים את השמיר והפטרוזיליה ומוסיפים לקערת הארטישוק.
  • מוסיפים את הקינואה, לאחר שהתקררה, לקערת הארטישוק.
  • מוסיפים שמן ומתבלים במלח ופלפל.
  • מערבבים היטב, מעבירים לקערת הגשה ומקשטים מעל עם שקדים קלופים.

 

המתכון באדיבות "הארטישוק של נעם" - מושב ניר בנים.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף 

אנטיפסטי ברוטב ויניגרט

סלטים טריפוליטאים

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.