מתכון לניוקי מוקפץ עם סלמון וברוקולי

 
ניוקי שלא תרצו שייגמר
ניוקי שלא תרצו שייגמר צילום: אסף רונן
 
עודכן 15:58 31/03/2011

רבים טועים לחשוב שהוא סוג של פסטה, אך מדובר בעצם בבצק תפוחי אדמה או סולת. המתכון שלפניכם דורש בדיוק 5 דקות הכנה, בעיקר בגלל שהניוקי מגיע כבר מוכן ונותר רק להקפיץ אותו עם ברוקולי ונתחי סלמון עסיסיים

 
 
 
 
 

ניוקי מוקפץ (4 מנות)

ניוקי נימוח עם קוביות סלמון, ברוקולי ועגבניות מיובשות.

 

מצרכים:

600 גרם ניוקי טרי

4 כפות שמן זית  

1 כף חמאה

300 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות

1/2 בצל בינוני פרוס דק

6 פטריות שמפניון טריות ופרוסות

6 תפרחות ברוקולי, מופרדות לפרחים קטנים (ברוקולי קפוא אינו דורש בישול, אלא רק הפשרה במקרר)

10 עגבניות לחות/מיובשות, חתוכות לרצועות

4 עלי בזיליקום

4 כפות פטרוזיליה טריה וקצוצה

2 כפיות עלי אורגנו טרי (ניתן להשתמש ב 1/4 כפית אורגנו יבש)

1/4 כפית מלח

4 כפות יין לבן

4 שיני שום פרוסות

פרמזן מגורד

קורט פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מטגנים בשמן עמוק את הניוקי עד להזהבה ופריכות.
  • ממיסים במחבת נפרדת חמאה ושמן זית, מוסיפים את רצועות הבצל ושיני השום הפרוסות ומטגנים עד להשחמה.
  • מוסיפים פטריות חתוכות, פרחי ברוקולי, עגבניות מיובשות וקוביות פילה סלמון ומטגנים למשך כ: 3-4 דקות עד שהדג מוכן.
  • מוסיפים לתבשיל את הפטרוזיליה, האורגנו הטרי והבזיליקום.
  • מתבלים במלח, פלפל גרוס ויין לבן.
  • מוסיפים לתבשיל את הניוקי המטוגן ומקפיצים עוד כ-2 דקות.
  • בוזקים פרמזן מגורד מעל ומגישים.

  

המתכון באדיבות השף והיועץ הקולינארי - עמיר סיון מחברת "פודביז" לסקואלה אספרסו קלאב - רשת בתי קפה בינלאומית.

 

מחפשים עוד מתכונים לניוקי? נסו את אלה:

ניוקי סולת של אהרוני

ניוקי ברוטב עגבניות

נודלי - הניוקי ההונגרי

ניוקי ממולא בשר טלה  

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.