מתכון לתבשיל אורז חגיגי

 
חגיגת טעמים לאוהבי הבצל
חגיגת טעמים לאוהבי הבצל צילום: יח"צ
 
עודכן 08:03 09/03/2011

חגיגת טעמים וצבעים - אורז אדום עם 5 בצלים ועירית קצוצה מעל. ניתן להגיש כתוספת או כסלט קר

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:

2 כוסות אורז אדום

½ 4 כוסות מים

6 כפות שמן קנולה

3 כפות עירית טרייה קצוצה

3 כפות בצל ירוק קצוץ

3 כפות בצל אדום קצוץ

3 כפות בצל לבן קצוץ

3 כפות כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)

מלח

פלפל גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • לסיר בעל תחתית עבה מוסיפים 3 כפות שמן ומתחילים בטיגון האורז למשך כ 3 דקות.
  • מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את האורז במכסה, מבשלים בין 25-35 דקות. כשהאורז מוכן, משאירים בסיר מכוסה כ-5 דקות (עד להוספת הבצלים).
  • בינתיים מכינים את הבצלים: שמים במחבת טפלון 3 כפות שמן ומתחילים באידוי הבצל הלבן כ 3 דקות.
  • מוסיפים את הבצל הסגול והכרישה וממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והעירית.
  • כשכל הבצלים מאודים היטב יחדיו לתבשיל אחיד, יוצקים מעל האורז ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, בעיטור עירית או בצל ירוק קצוץ.

 

המתכון באדיבות שף צ'רלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף" לסוגת.

 

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:

אהרוני מכין פלפלים במילוי בשר ואורז

חריימה חריף עם ריזוטו

מרק עגבניות עשיר עם אורז

תבשיל אורז חגיגי עם פירות יבשים

עוף עם אפונה לצד אורז לבן

אטריות אורז מטוגנות עם עוף

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.