מתכון לבראוניז שוקולד וקפה

 
בראוניז קפה - לצד הקפה או במקומו
בראוניז קפה - לצד הקפה או במקומו צילום: יואב גולדברג
 
עודכן 16:04 31/03/2011

אגדה אורבנית טוענת שעוגיות הבראוניז הן תוצאה של טבח ששכח להוסיף אבקת אפייה למתכון של עוגת שוקולד. הטעות השתלמה והראייה לכך הם בראוניז פריכים ומפנקים בניחוח קפה

 
 
 
 
 

מצרכים (6 מנות):

150 גרם חמאה

150 גרם שוקולד

3 ביצים

1 כוס סוכר לבן

1/3 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

2 כפות קפה טחון דק

קורט מלח

50 גרם אגוזי מלך קלויים

 

תבנית מרובעת בגודל 20X30 ס"מ

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית ומניחים עליה נייר אפיה לא משומן.
  • שוברים את השוקולד לקוביות וממיסם אותו יחד עם החמאה בקערה מעל סיר מים רותחים.
  • מסירים את תערובת השוקולד המומס מסיר האדים ומקררים כ-5 דקות.
  • מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם תפוח.
  • מקפלים לתוך הקציפה תמצית וניל, קמח, קפה ומלח עד לקבלת עיסה אחידה.
  • מוסיפים בתנועות קיפול לעיסה את תערובת השוקולד המומס.
  • משטחים את התערובת על נייר האפייה עד לקבלת משטח אחיד ומיישרים באמצעות מרית (כף מריחה).
  • מפזרים על התערובת שבתבנית את האגוזים.
  • מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 20 דקות.

 

המתכון באדיבות רשת קפה גרג

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

ביסקוטי פירות יבשים 

פודינג לימון

עוגת גזר בחושה

עוגיות טחינה ממכרות

בראוניז שוקולד מושחתים

סופלה שוקולד ממכר

עוגת לימון מטריפה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.