מתכון לעוגת שטולן

 
עוגת שטולן מלאה בטעמים וניחוחות
עוגת שטולן מלאה בטעמים וניחוחות צילום: יח"צ
 
עודכן 07:57 11/04/2011

עוגה מסורתית שמוגשת בעיקר בחג המולד, מלאה באגוזים, שקדים וצימוקים. אם תתאפקו ולא תחסלו אותה כבר ביום ראשון, תזכו ליהנות מהטעמים המשתבחים שלה

 
 
 
 
 

מצרכים:

125 גרם חמאה

170 גרם סוכר

קורט מלח

גרדת לימון ותפוז

3 כפות רום לבן/ליקר דובדבנים

מעט תמצית וניל

5 טיפות תמצית שקדים

2 ביצים

200 גרם גבינה 9%

1 כף ריבת משמש

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

50 גרם שקדים קצוצים

100 גרם צימוקים בהירים

100 גרם צימוקים כהים

2 כפות קוקוס

350 גרם קמח תופח

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, מלח, גרדת הלימון והתפוז, רום, וניל ותמצית השקדים.
  • מוסיפים לתערובת בהדרגה את הביצים ואחריהן את הגבינה והריבה.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את אגוזי המלך, השקדים, הצימוקים, הקוקוס והקמח.
  • מוסיפים את תכולת הקערה לתערובת עד לאיחוד כל החומרים (לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה).
  • יוצרים מהתערובת 2 כיכרות מאורכות ומניחים על גבי תבנית האפיה.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  • פורסים את העוגה בסכין לחם לפרוסות דקיקות ומגישים.

 

המתכון באדיבות קונדיטוריית Piece of Cake

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

ביסקוטי פירות יבשים 

פודינג לימון

עוגת גזר בחושה

עוגת טחינה וסילאן

קאפקייקס קפה

סיגרים במלית תפוחים

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.