מתכון לצלעות עגל עם אפונה

 
צלעות עגל פריכות עם אפונה ירוקה ועגבניות בוודקה
צלעות עגל פריכות עם אפונה ירוקה ועגבניות בוודקה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:37 18/03/2011

צלעות עגל בציפוי פריך של פירורי לחם לצד אפונה, עגבניות בוודקה ולימון ופירה תפוחי אדמה

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 צלעות עגל חלב

1 כוס פירורי לחם טריים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף תימין

מלח

פלפל

2 כפות קליפת לימון מגורדת

קמח

2 ביצים טרופות

 

מצרכים לאפונה:

2 כוסות אפונה קפואה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל גרוס

2 כפות מיץ לימון

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, תימין, קליפת לימון, שום, מלח ופלפל.
  • טובלים את הצלעות בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בתערובת פירורי הלחם.
  • מטגנים את הצלעות במחבת ובה שמן זית.
  • מאדים את האפונה בשמן כשתי דקות, ממליחים ומפלפלים,מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים לעוד שתי דקות.
  • מכניסים את הצלעות לתנור ל 5-7 דקות ב 150 מעלות.
  • מוציאים את צלעות העגל המטוגנות מהתנור, מוסיפים לאפונה פטרוזיליה ומגישים עם הצלעות ועם פירה.

 

תוספת: עגבניות בוודקה ולימון

 

מצרכים:

8 עגבניות בשלות

1 כוס וודקה

שליש כוס מיץ לימון

כף עלי אורגנו

סרט מקליפת לימון

1 כף סוכר

מלח גס

פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • קולפים את העגבניות ומשאירים את העוקץ הירוק שלהן.
  • מערבבים את שאר החומרים בקערה ומשרים בה את עגבניות למספר שעות.
  • מגישים עם צלעות עגל ופירה.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את הצלעות? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

כדורי עוף עם תירס ואפונה

שניצל אפוי עם פתיתים

סלופי ג'ו עם הום פרייז

המדריך להכנת קובה

קבב רומני עם רוטב שום וצ'יפס

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.