אוכלים לפי הספר: מנת היום

 
מתחסלות בצ'יק - אוזני המן במילוי פרג ותמרים
מתחסלות בצ'יק - אוזני המן במילוי פרג ותמרים צילום: תמי רון
 
עודכן 07:40 13/03/2011

180 מתכונים של השפית מאיה דרין שהתפרסמו ב"ישראל היום" נארזו לתוך קופסת קרטון מעוצבת, ונחתו על מדפי חנויות הספרים. לכבוד חג פורים שמתקרב בצעדי ענק, בדקנו את המתכון לאוזני המן

 
 
 
 
 
כרטיסיות מתכונים מעוצבות
כרטיסיות מתכונים מעוצבות צילום: יח"צ

מנת היום

מדור המתכונים של דרין מתפרסם בעיתון "ישראל היום" מאז 2007. כעת, ארבע שנים לאחר מכן, איגד העיתון 180 מתכונים נבחרים של דרין, בספר אחד, שמחולק לחמישה פרקים: סלטים ומרקים, ראשונות ומאפים, עיקריות, מתוקים ומתכונים לחגים ומועדים • כולל מגנט במתנה להצמדת המתכונים למקרר בזמן הבישול/אפייה.

 

מאת: שפית מאיה דרין

מילה על העיצוב: הספר הוא בעצם קופסת קרטון מעוצבת, ובתוכה כרטיסיות נשלפות שעליהן מודפסים המתכונים.

מספר עמודים: 90

מחיר: 128 ש"ח

מיועד ל: כולם. או אם לצטט מגב הקופסא: "בעזרת הוראות ההכנה הידידותיות של דרין מבשלות מדי יום אלפי אמהות ארוחות צהרים טעימות לילדים החוזרים מבית הספר, גברים מפתיעים את נשותיהם במנות מעוררות תיאבון, וחברים מכינים יחדיו סעודות לתפארת".

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים, או בהנחה, באתר "ישראל היום"

הוצאה: "ישראל היום" בשיתוף עם הוצאת LunchBox

מה הכנו: אוזני המן

 

אוזני המן

אוזניים פריכות וטעימות שיעשירו כל משלוח מנות, אבל יבואו טוב גם לצד כוס קפה.

 

מקצה שיפורים: 

  • לאוזני ההמן מיועדים שני סוגי מילוי: פרג ותמרים מרציפן. כל מילוי אמור להספיק למחצית הבצק. בפועל, כמות המילוי לא הייתה שווה. היה מעט מאוד מילוי תמרים, והמון מילוי פרג, ממנו נותרו עודפים.
  • במצרכים של מילוי הפרג מצויין שצריך 1 כף חמאה, מידה שלא נהוגה כל כך בשימוש במטבח הישראלי. אני הסקתי שהכוונה היא ל-15 גרם חמאה, והמילוי הצליח. בדרך כלל אין בעיה עם כמויות שמצויינות בכפות, אבל במקרה של חמאה, שקשה למדוד ממנה כף (אלא אם כן היא מומסת), זה מכביד.
  • המתכון לא מציין באיזה מצב הפרג למילוי צריך להיות - טחון או שלם? בהסתמך על ניסיון העבר השתמשתי בפרג טחון.
  • מילוי התמרים דורש 3 כפות שקדים קלויים. האם הם צריכים להיות שלמים, טחונים, משובבים? לא כתוב. במקרה שלי, השתמשתי בשקדים טחונים שהיו לי בבית.
  • במתכון מצויין שיש לחלק את הבצק ל-2 חלקים. בפועל, מאחר וברגע שהבצק מתחמם כמעט בלתי אפשרי לעבוד איתו (תכונה ידועה של בצק פריך), עדיף לחלק את המסה ל-4 חלקים שווים, להוציא בכל פעם חלק אחד מהמקרר ולעבד אותו כל עוד הוא קר.
  • בשלב הרכבת אוזני ההמן, המתכון לא מציין שיש לקמח הן המשטח שעליו מרדדים, והן את הבצק עצמו. אם לא תקמחו תמצאו את עצמם מתמודדים עם בצק שנדבק לשיש, למערוך ולכוס שאיתה אתם קורצים את העיגולים.
  • במתכון כתוב: "אפשר להיעזר בביצה טרופה" כדי להדביק את שפתי הבצק זו לזו. הביצה הטרופה מחוייבת המציאות, ויעיד על כך מגש אוזני המן שהפכו למעין שלוליות בצק ופרג, והושלך לפח אחר כבוד.
  • המתכון מבקש לאפות את אוזני ההמן בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. בצק פריך דורש אפיה בחום גבוה יותר - בין 180 ל-200 מעלות. אוזני ההמן שאפיתי לפי המתכון ב-170 מעלות איבדו קצת את צורתם, ואלו שנאפו בתנור שחומם ל-200 מעלות שמרו עליה.
  • בקטנה: וזה נכון להרבה מתכונים - אם צריך להכניס את אוזני ההמן/העוגיות/המאפה/העוגה או מה שזה לא יהיה לתנור שחומם מראש, למה לציין את זה רק בסוף המתכון? נכון שהאופה האחראי אמור לקרוא את המתכון עד סופו לפני שהוא מתחיל לעבוד, אבל לפעמים שוכחים. אם ההוראה הזו מגיעה בשלב המתאים במתכון (למשל לפני שלב ההרכבה של אוזני ההמן), היא יכולה לחסוך הרבה עוגמת נפש, או לפחות זמן המתנה לתנור שיתחמם.
  • ועוד קטנה: המתכון אמור לייצר 60 אוזניים, והטיפ בתחתית הדף מרמז שאמור להישאר עודף של בצק. אני קיבלתי 50 אוזניים, ולא נותר גרם בצק לרפואה. מצד שני, כמות האוזניים שמתקבלת תלויה בקוטר של הכוס או קורצן העוגיות בהם תשתמשו, וזה לא מצויין במתכון.

 

בטעם טוב:

  • אוזני ההמן פשוט טעימים. הבצק טוב, אינו מתוק מדי, ועוטף היטב את המלית.
  • ואם כבר במליות עסקינן - הן מאוד טעימות. בתור חובבת מושבעת של פרג אני יכולה להעיד שחיסלתי הרבה יותר אוזניים ממה שתכננתי, והמלית הזו צפויה להפוך לבת בית אצלנו במטבח. גם אנשי התמרים היו מבסוטים.
  • הפורמט המיוחד של הספר מקסים ונוח מאוד לעבודה. מדובר בקופסה שמכילה 90 כרטיסיות, שעל כל אחת מהן מודפסים שני מתכונים. במקום להסתבך עם דפדופים בידיים מלוכלכות פשוט מצמידים את הכרטיסיה במגנט למקרר (או לסיר, במקרה שלי) - ועובדים.
 
ככה זה נראה בספר
ככה זה נראה בספר צילום: מתוך הספר

מצרכים: 

1/2 ק"ג קמח

370 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

1 כף גרגירי שמרים טריים

1 חלמון

1 ביצה

1 כף מים

 

למילוי פרג:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

1 כף דבש

1 כף חמאה

2 כוסות פרג

4 כפות פירורי עוגיות או ביסקוויטים

1 חלבון

 

למילוי תמרים ומרציפן:

4 כפות ממרח תמרים מוכן

3 כפות שקדים קלויים

2 כפות מרציפן מגורר

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: בקערת מערבל מזון מערבבים קמח וחמה לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים קצרות לבצק פריך.
  • מחלקים ל-2 חלקים ושמים במקרר.
  •  מכינים את מילוי הפרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה.
  • מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג ופירורי העוגיות.
  • מצננים את המילוי במשך כ-5 דקות ומוסיפים את החלבון.
  • מכינים את מילוי המרציפן: מערבבים את כל חומרי המילוי ושומרים בטמפרטורת החדר.
  • מרכיבים את אוזני ההמן: מרדדים את חצי מכמות הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ.
  • בעזרת קורצן עוגיות או כוס שתייה קורצים עיגולים מהבצק.
  • בעזרת כפית עורמים תלולית מילוי פרג במרכז כל עיגול ומקפלים את השוליים למשולש. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו. כדי להדביק אותן אפשר להיעזר בביצה טרופה.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק וממלאים אותו במילוי המרציפן.
  • מסדרים במרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 8-10 דקות או עד שמזהיב.
 
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר?
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר? צילום : תמי רון
 
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.