המדריך להכנת העוף המושלם

 
עודכן 07:44 24/03/2011
שף רהב הררי

איך צולים עוף שלם ומשאירים את כל חלקיו עסיסיים, אילו עשבי תיבול מומלצים ומה שמים בתוך העוף כדי לקבל מקסימום טעם? מדריך וידאו מצולם להכנת העוף המושלם

 
 
 
 
 
תנו לו אהבה - הוא יחזיר לכם בחזרה
תנו לו אהבה - הוא יחזיר לכם בחזרה צילום: רחלי קרוט

מצרכים לעוף צלוי (4-5 מנות):

עוף שלם טבעי במשקל 1.5 ק"ג

3 חופנים של אורגנו, פטרוזיליה ובזיליקום (צרור אחד של כל עשב תיבול), מופרדים מהעלים וקצוצים דק

3 כפות שמן זית

קורט צ'ילי יבש גרוס

5 גבעולי טימין טרי

3 גבעולי רוזמרין טרי

1 לימון חצוי במרכזו לרוחב

2 שיני שום כתושות

כף דבש

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

 

מצרכים לירקות שורש צלויים:

1 ו-1/2 ק"ג תפודים קטנטנים עם הקליפה, שטופים

8 בצלצלי שאלוט/פנינה קלופים

10 סלקים קטנטנים קלופים או 4 גדולים קלופים וחתוכים לפלחים בגודל בינוני

שיני שום קלופות, מראש שום אחד

8 לימונים סיניים (למונקוואט) או 2 ליים או לימונים פרוסים לרבעים

1/2 כוס יין לבן

צרור בינוני של טימין ורוזמרין

כף דבש או סילאן

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  • מתחילים בהכנת ירקות השורש: מניחים בקערה את כל החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומכסים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום (מומלץ שרדיד האלומיניום לא יגע ישירות באוכל כאשר הוא בטמפרטורה גבוהה בתנור).
  • מכניסים את הירקות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-45 דקות, מוציאים ושומרים מכוסה.
  • מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ומכניסים תבנית ברזל כבדה (או כל תבנית שיכולה לאגור חום) על מנת שתתחמם היטב.
  • להכנת העוף: שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ, מנגבים ומייבשים במגבת נייר.
  • בעדינות, מפרידים את העור שמעל לבשר הרגל (מקפידים שלא יקרע) ויוצרים שני כיסים קטנים.
  • מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס בתוך הכיסים ובתוך חלל הבטן.
  • מערבבים את עשבי התבלין הקצוצים עם השום, הצ'ילי ושמן הזית ומורחים 3/4 מהתערובת בתוך הכיסים.
  • מכניסים לחלל הבטן של העוף את גבעולי הרוזמרין והטימין וסוגרים עם חצי מהלימון.
  • מושכים את העור היטב למטה על מנת שיכסה את כל הבשר, מצמידים את הכנפיים למטה וקושרים היטב על ידי ליפוף הרגלים, העברת החוט מסביב לחזה וקשירתו בקשירה כפולה (כפי שמודגם בסרטון).
  • יוצרים בשוק והירך 3-5 חתכים עד העצם (על מנת שיהיו מוכנים ביחד עם החזות) ומחדירים פנימה את שאר תערובת עשבי התבלין.
  • מטפטפים על העוף מעט שמן זית ומשפשפים אותו מבחוץ עם מלח ופלפל שחור.
  • מוציאים את התבנית החמה מהתנור, בוזקים עליה מעט שמן ומניחים את העוף עם החזה כלפי מטה. מחזירים לתנור לכ-6 דקות, מוציאים ומסובבים את העוף חצי סיבוב כאשר הוא עדיין על החזה, מחזירים לכ-4 דקות נוספות, מוציאים והופכים על הגב, ואז מחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
  • מוציאים ומוסיפים לתוך התבנית של העוף את הירקות הצלויים ביחד עם הנוזלים שלהם שהצטברו בתבנית, מחזירים לתנור לעוד 30 דקות נוספות, מוציאים ומגישים.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

צילום: עידן צור וגילי דנון

עריכה: עידן צור

צילום סטילס: רחלי קרוט

 

נשארתם רעבים לעוד?

מרק עוף מלא הפתעות

טעים להכיר : מתכון לא צפוי לשיבולת שועל

סלט טאבולה עם עוף

עוף מוקפץ עם נודלס וירקות

מתכון לשקדי מרק ביתיים

 

 
עוד כתבות במדור עוף TV
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.