ביקורת מסעדה - אונו

 
נוף מרשים אל מול המגדלים המוארים של תל אביב
נוף מרשים אל מול המגדלים המוארים של תל אביב צילום: בועז לביא
 
עודכן 11:23 13/03/2011

צפינו בשלבי הקמתה מעל מסך הטלוויזיה והתרגשנו ביחד עם השף ניצן רז ביום הפתיחה, עכשיו רק נותר לטעום את האוכל של מסעדת אונו ולהשלים את החוויה כולה

 
 
 
 
 

את מסעדת Uno בתל אביב הכרנו לראשונה דרך הטלוויזיה. בערוץ החיים היפים וגם בערוץ האוכל שודרה התכנית "פותחים מסעדה" שעקבה במשך כמה פרקים אחר הקמתה של Uno. את כל השלבים עברנו יחד איתם - החל משיפוץ המקום, דרך בחירת צלחות וכוסות ועד מסיבת הפתיחה החגיגית. הרגשנו שממש היינו שותפים למאמץ, עשינו הכל, חוץ מלאכול את האוכל עליו מנצח השף ניצן רז. אז החלטנו לקום מהכורסא ולבקר במסעדה.

 

המסעדה ממוקמת ברחוב ויצמן בתל אביב, מול הקריה ובתי המשפט ובערב נשקף ממנה נוף המגדלים שמאירים את העיר. בתוך המסעדה, אווירה נעימה, מזמינה ורומנטית. אורות מעומעמים ומוזיקה קצבית הופכים את המסעדה, גם בערב גשום באמצע השבוע, לפופולרית עם סועדים רבים שאגב, חלקם הגדול דוברי שפות זרות, אנשי עסקים ותיירים.

 

לאחר שברחנו מהגשם פנימה אל תוך המסעדה ועוד לפני שבכלל הזמנו את האוכל, המלצר שלנו הביא שני ספלי מרק קטנטנים - מרק עגבניות עשיר שהצליח לחמם ולהרגיע אותנו - בדיוק מה שהיינו צריכים. לאחר מכן התפנינו לעבור על התפריט, שמשתנה בהתאם לעונות השנה, ואנחנו זכינו לטעום את מטעמי החורף שלה.

 
רק נראת קטנה אבל חכו שתטעמו
רק נראת קטנה אבל חכו שתטעמו צילום: בועז לביא

המלצה חמה

למנה ראשונה, הזמנו אנלוטי ארטישוק ירושלמי (36 ש"ח) - ארטישוק ירושלמי אפוי ומקורמל בתנור, ביין, חמאה ועשבי תיבול לצד פטריות פורטבלו ואפונה וברוסקטה חציל ויוגורט (36 ש"ח) - בצק דק ופריך עם חציל קלוי, טפנד זיתים, גבינת פיקורינו ויוגורט באפלו. בעוד שהארטישוק זכה לאהדה, החציל הקלוי עם הברוסקטה היה דומיננטי מדי ושאר הטעמים שליוו אותו הלכו לאיבוד.

 

לעיקרית, הזמנו חונקי כמרים פורמאג'י (56 ש"ח) - פסטה מסולסלת ברוטב גבינת דנה בלו, שמנת, פרמזן ואגוזים ודניס שלם על גריל (108 ש"ח) שהוגש עם ניוקי תפוחי אדמה, ארטישוק קונפי ורוטב לימון.  שתי המנות שנראו בתחילה לא גדולות במיוחד, התגלו כטעימות מאוד ובהחלט מפוצצות ומומלצות. הפסטה לוותה ברוטב עשיר והדג היה רך ונימוח בפה, כדורי ניוקי תפוחי אדמה היו קטנטנים וטעימים והארטישוק, ששולט בתפריט החורף, התאים בול למנה.

 

לקינוח אכלנו טרטופו צ'וקולטה - מרקיז שוקולד (34 ש"ח) - 70% קקאו עם בננות וקרמל, שטרויזל אגוזים, בליווי גלידת וניל ופנקוטה רוזטה (38 ש"ח) - קרם ורדים עם שקדים קלויים ודובדבנים. המרקיז בהחלט היה עשיר בשוקולד, ונזקקנו למעט מים כדי להוריד את רמת המתיקות שבו והפנקוטה הוגשה בתוך כוס זכוכית גדולה ששכבה בתוך צלחת עם קרח גרוס ששיווה לה מראה מקסים והגשה מעניינת ומרעננת למנה טעימה לא פחות.

 

חוויה מפנקת

שני דברים חשוב לציין לשבח, שהופכים מסעדה מסתם מקום נחמד, למקום עם שרות מעולה, שכיף לחזור אליה שוב - ספלי המרק שהוגשו לנו כשהתיישבנו ולא נכללו במחיר הארוחה ותה חם שהוגש בסוף הארוחה (בתשלום) הגיע בקנקן אישי שומר חום, מה שאפשר לנו להתפנק עליו בשלבים ולא למהר לחסלו כל עוד הוא חם.

 

לסיכום, אפשר לומר שחווית ה-Uno שלנו הושלמה. ולכל מי שיצפה באחד מהשידורים החוזרים של "פותחים מסעדה", אנחנו יכולים רק לומר, שקצת חבל שהטעמים והריחות לא עוברים דרך מסך הטלוויזיה.

 

מסעדת אונו

ויצמן 2, תל אביב

טלפון: 057-9443877

 

ביקורת על מסעדת בליני

ביקורת על מסעדת ויקי כריסטינה

ביקורת על מסעדת בנדיקט 

ביקורת על מסעדת פושקין

ביקורת על מסעדת קואטרו בניו יורק

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

 

בדירוג שלנו: ארבעה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.