מתכון לפאי פרג חגיגי

 
שתי וערב זהוב מעל מילוי עשיר של פרג וצימוקים
שתי וערב זהוב מעל מילוי עשיר של פרג וצימוקים צילום: בועז לביא
 
עודכן 16:17 14/03/2011

בצק חמאה פריך במילוי תערובת עשירה של פרג, צימוקים ופירורי ביסקוויטים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

240 גרם חמאה          

4 כפות אבקת סוכר

4 כפות מים

קורט מלח

כפית מיץ לימון          

3 כוסות קמח

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד שנוצר כדור בצק. מקררים כמה שעות במקרר.
  • מרדדים את הבצק בתבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות. משאירים מעט בצק בצד בשביל הרצועות מעל.
  • מוציאים את התבנית מהמקפיא, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות. 

 

מצרכים למלית פרג:

300 גרם סוכר

360 מ"ל חלב

300 גרם פרג

2 חלמונים

קליפת לימון מגוררת

75 גרם צימוקים

5 כפות פירורי ביסקוויט

ביצה טרופה למריחת הבצק

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את כל החומרים (פרט לביצה הטרופה) עד שהתערובת רותחת ומבעבעת. מקררים.
  • משטחים את המילוי על הבצק ומסדרים מעל רצועות בצק שתי וערב.
  • מורחים ביצה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? נסו את אלה:

קולקציות אוזני המן - פורים 2011

אוזני המן במילוי שוקולד

אוזני המן במילוי פרג

עוגת פרג חגיגית

אוזני המן במילוי קרם שקדים ותותים

עוגת שמרים במילוי הפתעות

עוגת פרג עם תפוחים

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.