מתכון לאוזני המן מבצק שמרים פריך

 
משלוח מנות משודרג: אוזני המן מבצק שמרים פריך עם מאפים מתוקים
משלוח מנות משודרג: אוזני המן מבצק שמרים פריך עם מאפים מתוקים צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 16:55 15/03/2011

לא, זאת לא טעות, גם בצק שמרים יכול להפוך לפריך אם רק תעקבו אחרי כמה צעדים פשוטים. וגם: איך להכין מלית פרג עם שוקולד

 
 
 
 
 

מצרכים: 

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

120 גרם סוכר

10 גרם מלח

100 גרם ביצים (2 ביצים)

גרדה מלימון 1

מעט תמצית וניל - אפשר להשתמש גם בתמצית שקדים

200 גרם חמאה

50 גרם שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

  • מערבלים את הקמח השמרים והחמאה במעבד מזון.
  • לאחר שנוצרו פירורים מוסיפים את כל שאר המצרכים היבשים ולאחר מכן את הביצים.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
  • משטחים מעט את הבצק ומעבירים למקרר לשעה.
  • לאחר שהבצק התקרר, מרדדים לגובה של 4 מ"מ ויוצרים עיגולים לאוזני המן.
  • ניתן להכין את המליות בבית או לקנות מליות מוכנות.
  • ממלאים ומקפלים לצורת משולש. מקררים שוב כ-15 דקות.
  • אופים בחום של 160-170 מעלות בשליש העליות של התנור.
  • חשוב לאפות על נייר אפיה כי המלית לפעמים נוזלת לתחתית.
  • מקררים לגמרי ומגישים.

 

מלית שוקולד פרג קלאסית

 

מצרכים:

100 גרם שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

100 גרם פרג טחון טרי

30 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו, קצוץ

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה.
  • שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים.
  • מוסיפים את הסוכר והפרג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקררים היטב וממלאים את הבצק.

 

המתכון באדיבות שף נועם שלו.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופ עם נעמה קסרי >>

 

רוצים להכין אוזני המן בבית? נסו את אלה:

פאי פרג חגיגי

מתכון מצולם: אוזני המן בשלל מילויים

אוזני המן • פורים 2011

בן עמי מכין אוזני המן במילוי פרג

איך להכין אוזני המן שלב אחרי שלב

אוזני המן במילוי הפופולרי - שוקולד

עוגת פרג גבוהה וחגיגית

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.