קצת אחרת: פאי חצילים בצורת אוזן המן

 
במשלוח מנות או כארוחה מיוחדת לחג
במשלוח מנות או כארוחה מיוחדת לחג צילום: חגית פוגל
 
עודכן 18:23 15/03/2011

גרסה מלוחה למאפה המתוק של החג - פאי מבצק חמאה פריך במילוי חצילים וגבינת עיזים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1/2 1 כוסות קמח לבן

100 גרם חמאה

2 חלמונים  

4 כפות חלב

1/2 כפית מלח   

 

למלית:

2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ

1 יח' גבינת עיזים

250 סמ"ק שמנת מתוקה

250 גרם ביצים (3 ביצים)

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים.
  • מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לעבד כשתי דקות. עוטפים בניילון ומקררים 3 שעות לפחות.
  • מורחים את החציל בעזרת מברשת במעט שמן זית וקולים בטוסטר פסים עד להשחמה.
  • מילוי: טורפים את הביצים והשמנת היטב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  • מסדרים את טבעות החציל והגבינה בצורת מניפה מעגלית, יוצקים את המלית עד 3/4 מגובה התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 40 דקות.

 

המתכון באדיבות שף אושרי לנקרי ממסעדת כפות תמרים.

 

רוצים להכין אוזני המן בבית? נסו את אלה:

פאי פרג חגיגי

מתכון מצולם: אוזני המן בשלל מילויים

אוזני המן • פורים 2011

בן עמי מכין אוזני המן במילוי פרג

איך להכין אוזני המן שלב אחרי שלב

אוזני המן במילוי הפופולרי - שוקולד

עוגת פרג גבוהה וחגיגית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.