מתכון לאוזני המן במילוי ריבת שזיפים

 
גוונו עם המליות ותקבלו משלוח מנות ססגוני וטעים
גוונו עם המליות ותקבלו משלוח מנות ססגוני וטעים צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 18:39 16/03/2011

הקונדיטור מיקי שמו מכין אוזני המן מבצק חמאה פריך במילוי ריבת שזיפים או פיסטוקים בניחוח מי ורדים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

1 ביצה

קורט מלח

370 גרם קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

גרירת לימון מ- 1/2 לימון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לאיחוד החומרים.
  • מוסיפים את הביצה, מלח, תמצית הווניל, קמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. שימו לב לא לערבב הרבה זמן.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

 

מצרכים למלית שזיפים מיובשים:

1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים

1/2 כוס יין אדום יבש

1/3 כוס סוכר

1 כפית קינמון

מעט ג'ינג'ר טחון

 

אופן הכנת המלית:

  • מבשלים את כל המצרכים במשך 10 דקות עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות.

 

מצרכים למלית פיסטוקים ומי ורדים:

3/4 כוס פיסטוק קלוף

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפיות מי ורדים

50 גרם חמאה

 

אופן הכנת המלית:

  • בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.
  • מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.

 

אופן הכנת אוזני המן:

  • מרדדים את הבצק לעובי של עד 1/2 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
  • על גבי התבנית המרופדת בנייר אפיה, מניחים את האזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות  13-15 דקות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? נסו את אלה: 

כופתאות שמרים במילוי ריבה ופרג

מתכון מצולם - אוזני המן עם שלל מילויים

בן עמי מכין אוזני המן במילוי פרג

איך להכין אוזני המן שלב אחרי שלב

אוזני המן במילוי הפופולרי - שוקולד

עוגת פרג גבוהה וחגיגית

 

 

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.