נציגות ישראלית באיירון שף אמריקה

 
30 ניצחונות, 15 הפסדים - איירון שף בובי פליי
30 ניצחונות, 15 הפסדים - איירון שף בובי פליי צילום: רויטרס
 
עודכן 12:02 20/03/2011

השפים אסף גרניט (מחניודה) ועומר מילר (חדר אוכל) ישלחו על ידי משרד החוץ להתמודד בתחרות הבישול - איירון שף אמריקה. עֹז תלם, מעריץ מושבע של התכנית, עושה לכם היכרות עם שפי הברזל ואיך אפשר לנצח אותם

 
 
 
 
 

השפים הישראלים עומר מילר ממסעדת 'חדר אוכל', ואסף גרניט מ'מחניודה', יישלחו בקרוב לניו יורק כדי לייצג את ישראל והאוכל המקומי בתחרות הבישול הגדולה והפופולרית בעולם - Iron Chef America (שתקרא מעכשיו ICA).

 

שפים מכל רחבי העולם שואפים להגיע ולהתמודד בתכנית, אשר משודרת בערוץ האוכל האמריקאי, Food Network. ניצחון בתוכנית מבטיח מסעדה מלאה למשך מספר חודשים, הרבה כבוד ובעיקר גאווה למתמודד אשר מצליח לגבור על שפי הברזל האימתניים.

 

הקונספט מאחורי ICA מוכר לרבים, שני שפים מתמודדים אחד מול השני בהכנת מנות מאותו מרכיב סודי. בכל פרק מנסה שף מתמודד אחר לנצח את שף הברזל, על ידי הכנת מספר מנות בשעה בהן המרכיב הסודי מככב. בארץ שודרה הגרסה הישראלית - "קרב סכינים", בכיכובם של שף סטפן ושף אלפרדו, ובה חויבו המשתתפים להכין שלוש מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח, עם המרכיב הסודי. 

 

אילוץ זה הוביל למספר מנות הזויות, כגון קינוחי דגים או קינוחי כרוב. אצל האחות הגדולה מאמריקה על המתמודדים להכין במהלך שעה 5 מנות שונות, מעין סוג של ארוחת טעימות.

 

עם הגעתו אל זירת המטבחים האמריקנית, יצטרך השף הישראלי לבחור את שף הברזל מולו הוא יתמודד. מי הם אותם שפי ברזל, מה עושה אותם כאלה ואיך בכל זאת אפשר לנצח אותם? הכל לפניכם:

 
מהותיקות בתכנית - איירון שף קאט קורה
מהותיקות בתכנית - איירון שף קאט קורה צילום: Getty Images/ אימג'בנק

איירון שף בובי פליי

מומחה בכל הקשור למטבח אמריקני מודרני. לשף פליי שש מסעדות הפזורות ברחבי ארה"ב, בהן הוא מראה צדדים שונים של סגנון הבישול שלו, הכולל בעיקר אלמנטים המגיעים מדרום מערב ארה"ב. שף הברזל פליי מתמחה במנות כגון טאמאלי - קליפות תירס ממולאות ומאודות, וכן נודע בשימוש בסוגים שונים של צ'ילי ובשמני עשבי תיבול. מאזן הקרבות שלו מרשים במיוחד וכולל 30 ניצחונות, 15 הפסדים ו-2 תוצאות תיקו.

 

איירון שף מאסאהרו מורימוטו

הותיק מבין שפי הברזל, מורימוטו זכה בתואר עוד בגרסת המקור היפנית של התוכנית. כשף סושי, שקיבל הכשרה קלאסית, הוא מתמחה בכל מה שמגיע מהים, וכמובן בסושי. עם זאת, הוא אינו בוחל בשימוש בטכניקות בישול חדשניות, ומצליח לשלב באמנות רבה עולם שלם של טעמים לתוך צלחותיו. מאזן הקרבות שלו (בגרסה האמריקנית): 19 ניצחונות, 11 הפסדים ותוצאת תיקו אחת.

 

איירון שף קאט קורה

צאצאית גאה למהגרים יוונים. קאט קורה עברה הכשרה ב-CIA - המוסד הקולינרי של אמריקה, ומשם לסטאז'ים במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן בצרפת. מנותיה מציגות לרוב טעמים מאזור יוון והים התיכון, כשמרכיבים כמו טלה, חציל וחומוס חוזרים לעיתים קרובות. קורה היא מהשפים הותיקים, שמחזיקים בתואר יותר מחמש שנים ובעלת המאזן הגרוע ביותר עם 18 ניצחונות, 14 הפסדים ותוצאת תיקו אחת.

 

באמריקה, כמו באמריקה, כשמוצאים פורמט מעניין עושים ממנו ריאלטי, וכשמפיקי התכנית רצו לחפש שפים חדשים, הם הבינו שאם יעשו זאת בדרך יצירתית, הם יוכלו לגזור רייטינג והרבה עניין קולינרי אם יהפכו את תהליך הבחירה לתכנית ריאלטי, שזכתה לשם המתורגם - 'שף הברזל הבא'. כך קרה ששלושת שפי הברזל הבאים הינם המנצחים של אותה ריאלטי, שהיא בפני עצמה שווה צפייה: 

 
בעל המאזן הטוב ביותר. שף מייקל סיימון
בעל המאזן הטוב ביותר. שף מייקל סיימון צילום: Getty Images/ אימג'בנק

איירון שף מייקל סיימון

המנצח בעונה הראשונה של תכנית הריאלטי 'שף הברזל הבא', ובאופן מפתיע גם בעל המאזן הטוב ביותר מכל שפי הברזל המכהנים כיום. בבעלותו שלוש מסעדות בקליבלנד ובמישיגן ושני בארים, בהם הוא מציג בישול ים תיכוני מודרני, המשלב השפעות המגיעות בעיקר מיוון, סיציליה ואיטליה. עם רקורד מרשים של  19 ניצחונות, 4 הפסדים ותוצאת תיקו אחת, בחירה בו כמתמודד אינה מומלצת.

 

איירון שף חוזה גארסס

אחרי ניצחון על איירון שף בובי פליי בקרב מלון, סומן שף גרסס כהבטחה והוא אכן קיים, כאשר ניצח בעונה השנייה של תוכנית הריאלטי. כפי ששמו מרמז, שף גארסס הוא מומחה במטבח הלאטיני, אך עם זאת, הוא מגוון ומרשים גם במנות ממסורות קולינריות אחרות. שף גארסס הנחיל תבוסה קשה לשף הישראלי לשעבר מייקל סולומונוב, בקרב פסיפלורה, לאחר שהשכיל להשתמש במרכיב בעייתי זה כשחקן מרכזי. מאזנו: 6 ניצחונות, ו-2 הפסדים.

 

איירון שף מארק פורג'יון

ה'צעיר' שבחבורה והמנצח של העונה האחרונה של 'שף הברזל הבא'. לשף פורג'יון יש הרבה מה להוכיח. אביו, לארי פורג'יון, נחשב ל'סנדק' של המטבח האמריקני, והוא אחד השפים המוערכים ביותר, עם מסעדות ומורשת קולינרית של עשרות שנים. שף פורג'יון עבר הכשרה צרפתית קלאסית, אותה הוא משלב עם מורשתו האיטלקית והשפעות מרחבי ארה"ב כדי לייצר סגנון מטבח אמריקני מודרני שזוכה להצלחה רבה בקרב סועדי המסעדה שלו בניו יורק. מאז ניצחונו בתוכנית הריאלטי השתתף בשני קרבות, בראשון ניצח ובשני הפסיד.

 
 

נחזור לנושא הניצחון. בפורמט האמריקני, לפני כל תכנית מקבלים המשתתפים רשימה של 3 מרכיבים שאחד מהם יהיה המרכיב הסודי, כך שיוכלו להתאפס על רשימת מצרכים שיביאו איתם לזירת המטבחים. המרכיבים יכולים להיות בסיסיים כמו בצל וכרוב, אקזוטיים כמו שליו וקוקוס, ו'סטנדרטיים' כמו עוף, עדשים או דניס. לאחר חשיפת המרכיב הסודי בקרב, לרשות השף ניתנים 15 דקות לתכנן את המנות ביחד עם שני הסו-שפים שלו.

 

המנות נשפטות לפי קריטריונים של טעם, פרזנטציה (או צילחות) ומקוריות בשימוש במרכיב הסודי. מצפייה בתכנית בעקביות, ניתן לראות כי המתכון לנצחון עומד מאחורי הדגשה של המרכיב הסודי. השפים שמנצחים הם אלו שמשכילים להפוך את המרכיב הסודי לכוכב בכל המנות שלהם, תוך שימוש במגוון של טכניקות אשר מציגות את הרבגוניות השונות שלו. כך לדוגמא בקרב מוצרלה, איירון שף מייקל סיימון הכין בעצמו גליל מוצרלה אותו הוא מילא והגיש כרולדה, כדורי ריזוטו עם נקניק איטלקי ומוצרלה מעושנת, ספגטי תוצרת בית עם ויניגרט קוביות מוצרלה ופירות ים, גראטן עם תאנים, שקדים, פנצ'טה ומוצרלה מעושנת ולקינוח פרנץ' טוסט עם בייקון, בננה וחמאת בוטנים שמעליו מונח סורבה ממי מוצרלה וחלב מרוכז.

 

אז כדי לנצח בתכנית ולהביא הרבה כבוד למטבח הישראלי, יצטרכו עומר מילר ואסף גרניט להתכונן לבישול של חייהם - ללמוד את היריב ואת הסגנון שלו, אך יותר חשוב מזה, להראות מומחיות וגיוון באופן הבישול של המרכיב הסודי אותו יזכו לבשל.

 

בפעם הקודמת זה נגמר בתבוסה - איירון שף חוזה גארסס נגד השף הישראלי מייקל סולומונוב

 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.