ביקורת מסעדה - יקיניקו טנקה

 
ארוחה מעולם אחר
ארוחה מעולם אחר צילום: יח"צ
 
עודכן 14:17 20/03/2011

אחרי שספגו לא מעט מבטים משתאים ואינספור שאלות בנוגע לאורח חייהם הטבעוני, יערה ואלון יוצאים לבדוק האם סוף סוף נמצאה המסעדה שתגיש ארוחת גורמה איכותית שלא תכלול מוצרים מן החי

 
 
 
 
 

מה נשאר לטבעונים לאכול? כמי שספגו בחייהם לא מעט מבטים מרחמים מאוכלי-כל, אנחנו נדרשים להסביר לעתים קרובות מדי שעולמנו הקולינרי בהחלט רחב ומגוון. אבל למרות שתמיד אפשר למצוא מנה אכילה בכל מסעדה ובית קפה, הבחירה לרוב מצומצמת ביותר.

 

באזור התעשייה של הרצליה פיתוח גילינו את מה שתמיד היה חסר לנו - ארוחת גורמה יפנית טבעונית למהדרין. ואין מדובר בסתם אוכל עשיר ומוקפד, אלא כזה שהגיע מהשולחנות הצנועים של הנזירים היפנים.

 

"יקיניקו טנקה" היא מסעדה יפנית אותנטית, שעל התפריט הייחודי שלה מנצח השף עופר חרמוני. במשך 6 שנות שהותו ביפן, הוא התמחה באמנות המטבח המסורתי והחליט לייבא אותו לארץ הקודש העולה. בניגוד למה שנהוג לחשוב במחוזותינו, היפנים אינם אוכלים רק סושי, ובמדינה הענקית נפוצים לפחות 9 סוגי מטבחים שונים ומורכבים. אין פלא, אם כן, שאת המסעדה, המתמחה במטבח ה"יקינוקו" (צליית נתחי בשרים שונים על גחלים במרכז השולחן), פוקדים אורחים יפנים רבים המתגוררים בארץ ומתגעגעים לטעמים של הבית.

 

 
סלט נזירים עם מלפפון, עגבניה, אספרגוס ואבוקדו (שוג'ין סלאדה)
סלט נזירים עם מלפפון, עגבניה, אספרגוס ואבוקדו (שוג'ין סלאדה) צילום : עדי זיו-אב
 

המסעדה מתגאה בכך שהיא נאמנה למקור היפני - החל מחלוקת המקום לחדרי אירוח פרטיים המופרדים במחיצות מנייר אורז, דרך המנהג לחלוץ נעליים בכניסה לאזור האכילה ועד כלי ההגשה המסורתיים והטעמים האותנטיים, שאינם מנסים להתחנף לחיך המקומי.

 

לאחרונה השיקה המסעדה את ה"שוג'ין ריו" ("שו" משמעו להתרכז ו"ג'ין" "להתקדם/להתפתח") - תפריט המבוסס על 5 עקרונות נוקשים:

  1. ללא מוצרים מהחי
  2. שימוש בשומן צמחי בלבד
  3. ללא שימוש בתבלינים חזקים (כמו בצל ושום, למשל) או עשבים ארומטיים
  4. הארוחה תספק את כל הצרכים התזונתיים
  5. המנות ישדרו צניעות.

 

ואכן, "תפריט הנזירים" אינו רק בגדר ארוחה, אלא מציע חוויה ארוכה וייחודית, שלוקחת את הסועדים למציאות אחרת.

  

מעדן של ממש

על השולחן הנמוך בחדרי האירוח (אם תתעקשו - יש גם גומחה לרגליים), הוגשו לנו 12 מנות קטנות ומוקפדות, שהובאו במרווחי זמן גדולים, שאפשרו להתפעל מהן ולנסות לנחש את מרכיביהן. בלטו במיוחד מרק האדממה הסמיך והירקרק, שהורגשו בו טעמי השומשום והכוסברה. קרוקרטים של גזר וטופו, שהוגשו לצד רוטב טריאקי המיוצר במקום, שמרו על פריכות מענגת מבחוץ ומרקם מושלם בפנים. מנת הקינוקו-ני (טופו ברוטב של 3 סוגי פטריות) הוכיחה שעם טיפול נכון ואיזון של טעמים, קוביית טופו רכה יכולה להיות מעדן של ממש.

 

את הארוחה חותם "אורז נזירים", המתבשל ומוגש בקערת גרניט לוהטת, כך שתהליך הבישול ממשיך גם לאחר ההגשה. את התוספות - ברוקולי, אצות ומיסו - מצרפים לקערה ברגע ההגשה ומערבבים בכלי, עד שהאורז מקבל מרקם פריך.

 

 
פטריות מלך היער ברוטב מיסו (ארינגי קינוקו מיסו אאה)
פטריות מלך היער ברוטב מיסו (ארינגי קינוקו מיסו אאה) צילום : עדי זיו-אב
 

ארוחה מעולם אחר

המנות השונות מצטיינות בשילובי טעמים ומרקמים, שיטות הכנה שונות (אידוי, טיגון, הקפצה) וחומרי גלם איכותיים ומגוונים. השילוב של סוגי טופו שונים, ירקות טריים ומבושלים, קטניות ודגנים, מציע לא רק את כל הערכים התזונתיים החשובים, אלא גם משביע במיוחד.

 

יחד עם סאקי חם וקר שהוספנו להשלמת האווירה, הגענו לשלב הקינוחים שמחים במידה הנכונה, ואכן לא התאכזבנו. ואין להקל ראש בעובדה הזאת: יודע כל טבעוני כי כלל לא מובן מאליו להנות מקינוח טעים בלי מוצרים מהחי (נסו רק לחשוב על קינוחי הפרווה המוגשים באירועים שונים ומשונים). הקינוחים שהוגשו לנו - פרפה קוקוס עם תותים וסורבה כתום עם גזר - היו עדינים וקלילים והיוו סיום מוצלח לארוחה מעולם אחר.

 

יקיניקו טנקה

משכית 9, הרצליה פיתוח

09-9580322

 

ביקורת על מסעדת אונו

ביקורת על מסעדת בליני

ביקורת על מסעדת ויקי כריסטינה

ביקורת על מסעדת בנדיקט 

ביקורת על מסעדת פושקין

ביקורת על מסעדת קואטרו בניו יורק

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

 

בדירוג שלנו: ארבעה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.