אוכלים לפי הספר: אהרוני פותח שולחן 2

 
בספר זה נראה מעולה, בפועל הספירלה לא ממש הצליחה
בספר זה נראה מעולה, בפועל הספירלה לא ממש הצליחה צילום: נלי שפר
 
עודכן 07:52 23/03/2011

מבחר מתכונים מתוך מדור הבישול של אהרוני "פותח שולחן" בידיעות אחרונות נארזו לכדי ספר שכולל 248 עמודים צבעוניים שמדיפים ריח של בישול ואפייה. לכבוד השקת הספר, ניסינו את המתכון לעוגיות חמאה פריכות עם 3 אופציות לגיוון

 
 
 
 
 
אוסף מתכונים שנבחרו בקפידה
אוסף מתכונים שנבחרו בקפידה צילום: נלי שפר

אהרוני פותח שולחן 2

"בחירת המתכונים לא הייתה קלה", אומר אהרוני. "השתדלתי להשאיר בספר בעיקר את המתכונים המיוחדים, אלה שיש בהם איזשהו טוויסט מסוים או חידוש מעניין. לצד אלה השארתי לא מעט נכסי צאן ברזל ממטבחי העולם, חלקם מעובדים במטבחי הפרטי על פי פרשנותי והבנתי".

 

מאת: ישראל אהרוני

מספר עמודים: 248

מחיר: 128 ש"ח

מיועד ל: כולם. או כפי שאהרוני כותב "הבאתי בחשבון שהמתכונים מיועדים למבשל הביתי, זה שאוהב את עבודת הבישול ומוצא בה הנאה גדולה".

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: רשת צומת ספרים. גם בפייסבוק

הוצאה: כנרת זמורה-ביתן

מה הכנו: עוגיות חמאה בסיסיות

 

עוגיות חמאה בסיסיות עם 3 אופציות לגיוון

הן פריכות בזכות הלישה הקצרה, מדיפות ריח של חמאה ואם תהיו מספיק יצירתיים (ותעקבו אחרי ההוראות) תוכלו להכין מהן גרסאות נוספות ומשובבות לב ובטן.

 

מקצה שיפורים:

  • הנקודה הבעייתית ביותר במתכון היא חוסר היכולת של הבצק להיות גמיש מספיק בכדי למלא או לרדד אותו. אם אתם חפצים דווקא בעוגיות עגולות בלי מילוי או רידודים שיהפכו את העוגיות לצורת ספירלה, לא תתקלו בבעיה הזו. אותנו זה בעיקר תסכל בגלל המראה המפתה של העוגיות עם השוקולד שכל כך רצינו להשיג בבית.
  • על מנת ליצור עוגיות חמאה בטעם שוקולד נכתב במתכון להוסיף 4 כפות קקאו לתערובת הבצק. בפועל, הבצק שיוצא מהקערה הוא פירורי מדי ולא קולט טוב את הקקאו אלא לאחר לישה ארוכה (שמותירה אותו הרבה פחות פריך).
  • בקטנה: כדאי לכתוב באיזה וו של המיקסר צריך להשתמש בערבול הבצק. לא לכולם ברור מתי משתמשים בוו גיטרה, וו לישה או מקצף.

 

בטעם טוב:

  • בשעות הראשונות לאחר הוצאת העוגיות מהתנור הן פריכות עד כדי קריאות התפעלות. ביום שלאחר מכן (ואחרי ששכחנו אותן לא מכוסות בחוץ) גילינו שהן אפילו טעימות יותר כשהן מתרככות וסופגות את כל הטעמים שתוסיפו להן (ריבה, ממרח שוקולד, חלבה).
  • אופן ההכנה, כמויות המצרכים שניתנו בכוסות/כפיות וזמן האפייה היו מדויקים להפליא.
  • מעבר ל-3 אופציות לגיוון העוגיות (עוגיות סנדביץ', עוגיות ממולאות ועוגיות שוקולד וניל) ניתנו אופציות לתוספות שניתן להכניס לבצק הבסיסי. בהחלט רעיון מעולה שהופך את העוגיות מפשוטות למשודרגות ויפיפיות.
  • מעבר להכל, העוגיות ממש, אבל ממש, טעימות. מיד אחרי הוצאתן מהתנור, ביום שאחרי, עם ריבה או בלי מדובר בהתמכרות של ממש.

 

 

מצרכים:

250 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

1 חלמון ביצה

3 ו-1/2 כוסות קמח, מנופה

 

אופן הכנה:

  • שמים את החמאה הרכה, הסוכר ותמצית הוניל בקערת המיקסר ומערבלים 6-7 דקות, עד שהחמאה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את החלמון ומערבלים דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבלים ממשק בקצרה, רק עד שנוצר בצק אחיד, פחות או יותר. חשוב לערבל בקצרה, כי אחרת כל אפקט הפריכות המתפוררת והנימוחה של העוגיות האלה הולך לאיבוד.
  • מוציאים את הבצק מהקערה ומאחדים אותו לכיכר על משטח מקומח קלות. מחלקים את הכיכר לשניים. מגלגלים כל מחצית לגליל חלק ויפה בקוטר של כ-5 ס"מ, עוטפים אותו ברדיד אלומיניום ומהדקים. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים מכל גליל את רדיד האלומיניום, ופורסים אותו בסכין חדה לפרוסות דקות (בעובי 2-3 מ"מ). מסדרים את הפרוסות בתבנית של התנור, מרופדת בגיליון נייר אפייה, במרחק של כ-1 ס"מ זו מזו - הן מתפשטות מעט באפייה.
  • מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר ומאחסנים בקופסה אטומה.
 
 
ככה זה נראה בספר. עוגיות חמאה בסיסיות
ככה זה נראה בספר. עוגיות חמאה בסיסיות צילום: נלי שפר

ואפשר גם:

דרך קלה ופשוטה להעשיר את העוגיות היא להוסיף לתערובת הבסיסית אחת מהתוספות הבאות. הוראות ההכנה והאפייה זהות:

  • 2 מקלות וניל, מרסקים דק ככל האפשר (הכי טוב לרסק אותם במעבד המזון עם הסוכר שבמתכון)
  • 3/4 כוס צנוברים
  • 3/4 כוס שבבי שקדים
  • 3/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
  • 1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות קצוצות דק
  • 2 כפות קליפת לימון ו-2 כפות קליפת תפוז מגוררות
  • 3/4 כוס שוקולד מריר משובח קצוץ דק
  • 4 כפות אבקת קקאו משובח ו-3 כפות גרגירי קקאו קצוצים דק

 

עוגיות סנדוויץ'

עוד דרך חביבה לשדרג את העוגיות הבסיסיות היא להכין מהעוגיות "סנדוויצ'ונים" קטנים: מורחים על מחצית מהעוגיות האפויות שכבה דקה של ריבה משובחת, או קרם שוקולד ("נוטלה" למשל) או ריבת חלב או כל קרם אחר שתעלו בדעתכם. מכסים כל עוגיה בעוגיה נוספת ומהדקים.

 

עוגיות חמאה ממולאות

פטנט נוסף, מורכב קצת, אבל תוצאותיו מרהיבות: מרדדים את הבצק הבסיסי על יריעת אלומיניום מקומחת קלות למלבן בעובי כחצי ס"מ. על המלבן מורחים שכבה של ריבה משובחת או קרם שוקולד או קרם שקדים או קרם אגוזים או חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים, ואז נעזרים ברדיד האלומיניום כדי לגלגל את הבצק ל"רולדה" מהודקת יפה. כשפורסים אותה, מתקבלות עוגיות בצורת ספירלה דו צבעונית. ממשיכים כמו במתכון הבסיסי.

 

עוגיות שוקולד-וניל

אלה הכי טעימות: מחלקים את תערובת הבצק הבסיסית לשני חלקים - שני שליש ושליש. לחלק הקטן יותר מוסיפים 3-4 כפות קקאו משובח ולשים את הקקאו לתוכו. מרדדים את הבצק הבהיר על רדיד אלומיניום למלבן דק. כך עושים גם עם הבצק הכהה, רק שהמלבן הכהה יהיה צר יותר מהבהיר. מניחים את המלבן הכהה על הבהיר, ובעזרת רדיד האלומיניום, מגלגלים את שניהם יחד לגליל מהודק אחד. ממשיכים כמו במתכון הבסיסי. מתקבלות עוגיות יפיפיות בשני צבעים מפותלים זה בזה.

 
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר?
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר? צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.