מתכון לאוסובוקו על מצע בטטה

 
מנה אלגנטית וטעימה - אוסובוקו
מנה אלגנטית וטעימה - אוסובוקו צילום: בועז לביא
 
עודכן 15:59 31/03/2011

שניה לפני שהחורף מסתיים רישמית ורגע לפני ארוחת הפסח, זה בדיוק הזמן להתענג על אוסובוקו במצע בטטה ורוטב יין וכמהין

 
 
 
 
 

מצרכים: (5 מנות)

5 יחידות אוסובוקו, 300 גרם כל אחד

5 שיני שום

2 בצל

3 גזר

3 בטטה מתוקה

1 כרישה

4-5 עלי טימין

כוס יין אדום

 

לרוטב:

100 גרם חמאה

חצי כפית טימין

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שליש כוס יין אדום

שלושת רבעי נוזל אוסובוקו

כפית של קרם כמהין

קורט מלח

נגיעת שמנת

 

אופן הכנה:

  • מקמחים את האוסובוקו, מטגנים במחבת מכל הצדדים ומעבירים לסיר.
  • קוצצים גס ומקפיצים במחבת את הבצל, הגזר, הבטטה, והכרישה עם שיני השום הכתושות.
  • מוסיפים לסיר את הירקות המוקפצים, יין אדום, מים עד לכיסוי האוסובוקו, 5 עלי דפנה ו-4 גרגירי פלפל אנגלי ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי.

 

להכנת הרוטב:

  • ממיסים 50 גרם חמאה במחבת, מוסיפים טימין ופלפל שחור.
  • מוסיפים למחבת יין אדום, נוזל האוסובוקו, שמנת, קרם כמהין עד לבעבוע הרוטב.
  • מנמיחים את האש, מוסיפים את יתרת החמאה ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.

 

המתכון באדיבות מסעדת "סודפה" כיכר המעיין, נצרת.

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים במיוחד? נסו את אלה:

כרעי עוף בפירורי לחם

סלט עוף חם

ניוקי עם סלומון

מאכלים מהמטבח האיטלקי

עוגת שטולן

מטעמים מהמטבח העיראקי

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.