אמרתם קפה אמרתם איטליה

 
איטליה - אימפריה של קפה
איטליה - אימפריה של קפה צילום: flickr cc 2.0 by thepinkpeppercorn
 
עודכן 15:45 06/04/2011

האיטלקים ידועים ברחבי העולם בזכות המטבח המעולה שלהם, אך האם ידעתם שבריסטה, ברמן הקפה האיטלקי נחשב לאחד המקצועות הנחשבים במדינה? קבלו סקירה קצרה על הדרך בה פותחים האיטלקים את הבוקר

 
 
 
 
 

האיטלקים ידועים לכל במטבח האיכותי והעשיר ובקפה הנפלא. הקפה אינו גדל באיטליה אך באיטליה, מכל ארצות העולם, התפתחה תרבות מיוחדת של צריכת קפה, ואנו נהנים לחקותה. דפוסי צריכת הקפה שונים כמובן מאדם לאדם, אך ככלל, ניתן לומר כי האיטלקים שותים את הקפה בבית לאחר שהוכן לרוב במקינטות (מכשיר ייחודי להכנת קפה).

 

בצאתם מהבית ישתו האיטלקים את הקפה שלהם בעיקר בעמידה, בבר הקפה הקרוב למקום העבודה או בשכונה, שם הבריסטה מכין להם משקאות ממכונת האספרסו אותה הוא מפעיל בגאווה רבה. הקפה מגיע לאיטליה ברובו דרך נמל טריאסטה ומשם מועבר לבתי קליה שונים כמו אילי, וואצה ורבים אחרים, ידועים יותר או פחות.

 

בריסטה: פסיכולוג, מנהיג שכונתי וברמן קפה איכותי

אספרסו קצר זה כל הסיפור
אספרסו קצר זה כל הסיפור צילום: Getty Images / אימג'בנק

הבריסטה, הברמן של הקפה, הוא מקצוע נחשב מאד באיטליה, לא רק בגלל המומחיות בהכנת האספרסו, אלא גם בגלל שהבריסטה הוא סוג של מרכז ידע שכונתי. הוא מכיר את הלקוחות שלו ושומר איתם על קשרים אישיים, מארח אותם כדרך קבע ומכין להם את הקפה שעושה להם את היום. הבריסטה הוא למעשה החוליה החשובה ביותר בהכנת משקה הקפה. בריסטה מיומן יכין משקאות נהדרים בעוד שבעל מקצוע בינוני בלבד, עשוי לקלקל את המשקאות אף אם השתמש בפולים המובחרים ביותר.

 

ביקשתם קפה באיטליה? הזמנתם אספרסו קצר 

 

כאשר איטלקי מגיע לבר ומזמין קפה, יוגש לו אספרסו קצר, שכן זהו הקפה האיטלקי המקובל והנפוץ ביותר. כל וריאציה אחרת של קפה שברצונכם להזמין, נדרשת להגדרה מיוחדת: קפוצ'ינו, לאטה, ריסטרטו וכדומה.

 

האיטלקי לא יושב בבית הקפה, הוא בד"כ מגיע לבר השכונתי, מזמין קפה ועומד ללגום אותו בבר. ברוב שעות היום ישתה האיטלקי את הקפה שלו ללא חלב, ורק בשעות הבוקר, וכחלק מארוחת הבוקר, הוא ילגום בהנאה קפוצ'ינו חם (קפה בחלב).

 

גם בבית, כאמור, אין לאיטלקים כוונה ללגום קפה בינוני. הם מכינים את הקפה שלהם בדרך כלל במקינטות וכך נהנים גם מתהליך הכנת הקפה עצמו וגם מקפה טוב ואיכותי. בבית איטלקי ממוצע, ניתן למצוא מקינטות בגדלים שונים, מהקטן ביותר, ממנו מכינים ספלון קפה אחד, ועד הגדולים ביותר ממנו ניתן להכין 18 ספלוני קפה. לצורך הכנת הקפה יקנה האיטלקי קפה בצורת פולים ויטחן בבית על מנת למצות אותו בשיא טריותו.

 
האיטלקים לא יסתפקו בקפה בינוני
האיטלקים לא יסתפקו בקפה בינוני צילום : flickr cc 2.0 by puuikibeach
 

ההוט קוטור של הקפה

קפה טעים ומעודן מצוי בערים בצפון איטליה: מילאנו, טורינו, ונציה ובאגמים. ככל שמדרימים במגף האיטלקי, הופך הקפה פשוט, זול ומחוספס יותר. בתערובות הקפה יהיה אחוז גבוה יותר של זן הרובוסטה ביחס לערביקה. זה לא אומר שהקפה שיוגש יהיה רע, אבל הפולים יהיו פחות איכותיים.

 

בדרום איטליה, בערים כמו נפולי ובארי, נהוג להזמין 'קפה רומאנו', ספלון קפה שמוגש כשחתיכה קטנה של קליפת לימון בצידו. שכשמכניסים את קליפת הלימון לספלון ומערבבים עם הקפה, מקבלים, באופן מלאכותי, חומציות ופירותיות גבוהים יותר, ובכך למעשה מדמים האיטלקים החיים בדרום איטליה את הטעם הטוב של הקפה מהצפון הרחוק.

 

הכותב, אילן שנהב, הינו מומחה בעל נסיון רב בתחום הקפה ובתי הקפה. במסגרת ההתמחות שלו, הקים את בית הספר הראשון לקפה ואת האיגוד הישראלי לקפה. יצג את ישראל מספר פעמים בתחרויות קפה עולמיות, מייעץ  ופתח חנות המתמחה בקפה לבית- 'חותם הקפה', ברמת השרון.

 

רוצים לטעום עוד מהקפה? נסו את אלה:

מילון הקפה

עיצובי קפה מטריפים

קפה ברנש

בתי הקפה בתל אביב של פעם

 
 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.