לוח המרת מידות ומשקלות

הדפס
 
עודכן 18:57 31/03/2011

כמה זה butterstick, כמה השוקלת ביצה ומה אם יש לי רק אבקת ג'לטין? טבלת המרה טובה היא כלי הכרחי במטבח רציני. מעכשיו תוכלו לבשל כל מתכון, מכל ספר, של כל שף ולא משנה מאיזה צד של כדור הארץ. לגזור ולשמור, והפעם ברצינות

 

המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

 

יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)

1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1 כוס קורנפלור - 140 גרם
1 כף קורנפלור - 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם
1 כוס קמח מלא - 125 גרם
1 כוס דבש - 360 גרם
1 כף דבש - 22 גרם
1 כוס ריבה - 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כף אבקת אפיה - 8 גרם
1 כף סודה לשתיה - 8 גרם
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
1 כוס מלח - 250 גרם
1 כף מלח - 20 גרם
1 כוס קקאו - 140 גרם
1 כוס סוכר - 200 גרם
1 כף סוכר - 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1 כף אבקת סוכר - 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם
 

קמח תופח תוצרת בית

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
 

ג'לטין

1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
 

אבקת אפיה, סודה לשתיה

1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם
 

ביצים

ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
 

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
 

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
 

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
 

המרת מידות חום

צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור
105 225 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 325 3 בינוני-נמוך
180 350 4 בינוני
190 375 5
200 400 6 בינוני-גבוה
220 425 7 גבוה
230 450 8
245 475 9 גבוה מאד
 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.