מדריך מצולם להכנת פסטה ביתית

 
עודכן 07:38 11/04/2011

רובנו רגילים לקנות אותה ארוזה בשקיות אבל אחרי שתטעמו את הגרסה הביתית לא תרצו לחזור שוב לפסטה המוכנה. מדריך מצולם שיסביר לכם צעד אחר צעד איך להכין את הפחמימה האיטלקית

 
 
 
 
 

בצק פסטה בסיסי

הקפידו על הכמויות והשלבים ותקבלו בצק מעולה להכנת פסטה ביתית.

 

מצרכים:

250 גרם קמח לחם (מסוג שטיבל 2)

250 גרם קמח דורום (מסוג שטיבל 9)

4 ביצים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כף מים קרים במידה והבצק יבש ואינו מתגבש

 

אופן הכנה:

הכנת הבצק

  • מכניסים לקערת המעבד את הקמח והמלח, מפעילים את המעבד על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מעבדים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
  • כשהבצק פירורי מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד ליצירתו של כדור בצק גדול. במידה והבצק לא מתגבש לכדי כדור, יש להוסיף מעט מים עד להתגבשותו.
  • מוציאים את הבצק מהמעבד ולשים ביד עוד כ-2 דקות או עד שהבצק חלק וגמיש.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

 

רידוד וחיתוך במכונה:

  • מחברים את מכונת רידוד הבצק למיקסר.
  • מחלקים את הבצק למספר חלקים (בגודל כדור טניס לערך) ומשטיחים כל חלק בעזרת כפות הידיים.
  • מכוונים את הגלגלת הצדדית, לקביעת עובי הרידוד, לשלב מספר 1, מקמחים את הבצק עם קמח שטיבל 9 ומעבירים את הבצק דרך גליל הרידוד.
  • חוזרים על פעולת הרידוד בשלב מס' 1 מספר פעמים (כ-3 פעמים לערך) ובין רידוד לרידוד מקמחים.
  • מקפלים את הבצק המרודד ומרדדים פעם נוספת עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • ממשיכים לרדד את הבצק כשבכל פעם עולים בשלב הרידוד, עד שמגיעים לשלב 6 (הקפידו לקמח את הבצק לפני כל פעם שאתם מעבירים אותו במכונה). מרדדים פעם אחת בלבד בכל שלב ללא צורך בקיפול.
  • להכנת פטוצ'יני או ספגטי מרדדים את הבצק עד לשלב מספר 6 ולהכנת רביולי מרדדים את הבצק עד לשלב מספר 7 על מנת ליצור בצק דק שייתן דגש לטעמי מילוי הרביולי.
  • מחברים את להב חיתוך הפטוצ'יני או הספגטי לראש המיקסר ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. מעבירים את עלי הפסטה בלהב החיתוך.
  • בוזקים מעט קמח שטיבל 9 על רצועות הפטוצ'יני או הספגטי היוצאים מהמכונה ותולים על מתלה לייבוש פסטה.

  

 
כך תכינו רביולי בקלי קלות
כך תכינו רביולי בקלי קלות צילום : רחלי קרוט
 

רביולי במילוי בטטה וגבינות עם רוטב מרווה וחמאה

אופן ההכנה של בצק הרביולי זהה לזה של הכנת פסטה (פירוט למעלה).

 

מצרכים למלית:

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

200 גרם גבינה בולגרית מגורדת

1/2 קילו מלח גס

2-3 בטטות

1 ביצה

60 גרם פירורי לחם

קורט מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט 

 

לרוטב:

200 גרם חמאה

עלים מצרור מרווה קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמנת מתוקה

150 גרם פרמזן מגורר

קורט מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט

 

אופן הכנת המלית:

  • מניחים את הבטטות בתבנית עם נייר אפייה על מצע של מלח גס ואופים עד להתרככות.
  • מצננים, מקלפים ומועכים את הבטטות היטב למחית חלקה ללא גושים.
  • מוסיפים לתערובת את הגבינות, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים.
  • מתבלים את התערובת על פי הטעם ושומרים במקרר כשעה עד להתייצבות התערובת.

 

אופן הכנת הרוטב:

  • ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ועלי המרווה ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן עד לעיבוי התערובת.
  • מכניסים לתוך הרוטב את הרביולי המוכנים ומערבבים בעדינות עד שהם מכוסים ברוטב. מגישים עם צנוברים קלויים וגרידת פרמזן.

 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנת בישול פסטה בהכנה ביתית בניופאן גורמה

 

צילום: עידן צור וגילי דנון

עריכה: עדי אלחדיף

 

מבצע חם בניופאן גורמה: אביזר לרידוד בצק וחיתוך לפסטה המתחבר למיקסר KitchenAid ב-25% הנחה מבית ניופאן גורמה.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה מעולים? נסו את אלה:

מאכלים מהמטבח האיטלקי

ניוקי עם סלומון

מאפה פסטה וגבינות

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פסטה ברוטב רוזה

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

 

לעוד מדריכי בישול :

המדריך המלא להכנת פסטה

מדריך השוקולד

מדריך רטבים וממרחים

מדריך בצק שמרים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.