מתכון לעוגת קליפות הדרים ושוקלד צ'יפס

 
שילוב מושלם בין פירות הדר לשוקולד מריר
שילוב מושלם בין פירות הדר לשוקולד מריר צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 21:46 31/03/2011

עוגה בחושה שמזכירה את הילדות כשסבתא הגישה אותה לצד תה רותח ומבט שמבטיח שהכל יהיה בסדר

 
 
 
 
 

עוד עוגה ממלאי העוגות הישנות והטובות, עוגה בחושה המכילה קליפות הדרים, מרכיב אהוב עלי מילדות. ניתן להכין את העוגה בתבנית 24 מעוצבת או בשתי תבניות אינגליש קייק.

 

העוגה הינה בחושה בסיסית, תוכלו להמיר את התוספות בחלבה מפוררת, 100 גרם שוקולד מריר מומס ומוכנס לבצק בתבנית בערבוב ואז נוצרת עוגת שיש או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

 

זאת גם העוגה שבחרתי להציג את הכנתה לצילומי קליפ עבור קבוצת סודות המטבח בפייסבוק ביחד עם השפית שמרית גולדברג וזהו הסרטון שהכנו.

 
מעבירים לתבנית מאובקת ואופים עד הזהבה
מעבירים לתבנית מאובקת ואופים עד הזהבה צילום: חיה אילונה דר

עוגת קליפות הדרים בחושה

 

מצרכים:

4 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1/4 כפית משחת וניל

כוס סוכר 

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס ריוויון

חצי כוס קליפות הדרים

חצי כוס שוקולד צ'יפס

 

לזיגוג:

100 גרם אבקת סוכר

3 כפות מים

מיץ מלימון

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבלים במיקסר עם המקצף את החמאה עם הוניל והסוכר להיווצרות קרם.
  • מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד שנוצרת תפיחה יפה.
  • עוברים לוו גיטרה, מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון.
  • מוסיפים בקיפול את השוקולד צ'יפס וקליפות הדרים (חתוכות לקוביות קטנות).
  • יוצקים לתבנית מאובקת בקמח (תבנית מעוצבת 24).
  • אופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם יוצא פירורי, כ-40 דקות. מצננים היטב.
  • מערבבים היטב את מצרכי הזיגוג ומזליפים על העוגה או מאבקים באבקת סוכר.
 
כל הדרך אל עוגת ההדרים המושלמת
כל הדרך אל עוגת ההדרים המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.