מתכון לאספרגוס עם תירס ושוקולד מריר

 
אספרגוס עם תירס ושוקולד מריר
אספרגוס עם תירס ושוקולד מריר צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 18:57 30/03/2011

זה אמנם נשמע כמו שילוב הזוי, אבל אחרי שתנסו תבינו שהמרירות והמתיקות העדינים של השוקולד משדרגים את האספרגוס והתירס

 
 
 
 
 

מצרכים (למנה):

4 גבעולי אספרגוס עבים וטריים

שוקולד מריר מאיכות מעולה, לפחות 60% מוצקי קקאו

קלח תירס טרי, קלוף ומבושל

1/3 כוס גרגרי תירס לפופקורן

1 כף שמן קנולה

2 כפות חמאה או 2 כפות שמן זית

1 כוס חלב או ציר ירקות או ציר עוף

1 כף פרמזן - לא חובה

1 כף שמן זית

פלפל שחור טחון

חומץ בלסמי מאיכות מעולה

מלח

 

אופן הכנה:

  • מקלפים את גבעולי האספרגוס עד חצי הגובה וחולטים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח כדקה וחצי. מעבירים לקערה עם מי קרח ומצננים היטב. מסננים.
  • בסיר קטן מניחים את גרגרי התירס היבשים עם השמן, מערבבים היטב, מכסים ומדליקים את האש. כששומעים את הגרגרים הראשונים מתפצחים, מנמיכים את האש. מכבים את האש כאשר רעשי הפיצוח נהיים בודדים.
  • בעזרת סכין חד מפרידים את גרגרי התירס המבושלים מהקלח. מעבירים לבלנדר.
  • מוסיפים פנימה את החמאה, שמן הזית, מעט מלח ופלפל ומחצית מכמות הפופקורן.
  • מוסיפים שתי כפות מים וטוחנים על מהירות גבוהה. במידה והחומרים לא נטחנים בגלל מחסור בנוזלים יש להוסיף עוד מעט מים - מתקבל קרם עשיר של תירס ופופקורן.
  • להגשה: מחממים מעט את האספרגוס והקרם, אפשר במיקרו. מניחים את האספרגוס על הצלחת ומעליו כמות נדיבה של הקרם. מעל הקרם מטפטפים מעט חומץ בלסמי ומגרדים מעט שוקולד מריר בעזרת מגרדת עדינה.
  • ניתן לפזר מעל מעט שבבי שקדים קלויים.

 

המתכון באדיבות שף נועם דקרס.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

כדורי אורז מטוגנים

תבשיל אורז חגיגי

האמהות מאחורי השפים

בלינצ'ס במילוי פטריות

צרורות פילו במילוי פטריות

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.