מתכון לסלט גרגיר נחלים ופסטה

 
סלט פסטה, פטה וגרגיר נחלים
סלט פסטה, פטה וגרגיר נחלים צילום: איתי אלדר
 
עודכן 08:58 06/04/2011
עֹז תלם

סלט ייחודי ומפתיע עם גרגיר נחלים פיקנטי, גבינת פטה עשירה, בצל סגול צלוי ומתקתק ופסטה שמחזיקה את הכל

 
 
 
 
 

 

מצרכים ל-4-5 מנות:

  • 2/3 חבילה פסטה קצרה, כגון פוזילי - ברגים, פנה - צינורות, או פרפלה - פרפרים
  • 3/4 חבילה גרגיר נחלים, עלים בלבד (מסירים גבעולים עבים)
  • 4 בצלים סגולים בגודל בינוני, מקולפים
  • 1/2 חבילה גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • 10-12 יחידות עגבניות מיובשות או לחות, חתוכות לרצועות דקות
  • עלים מ-10 גבעולי טימין
  • 2-4 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כוס שמן זית (או פחות)
  • מיץ סחוט טרי מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
 
משתלב במגוון מנות. בצל סגול צלוי
משתלב במגוון מנות. בצל סגול צלוי צילום: איתי אלדר

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לרמת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד כדי שתתקרר.
  • להכנת הבצלים הסגולים הצלויים, חוצים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות עבות באלכסון.
  • בקערה, מערבבים את הבצלים הסגולים עם עלי הטימין, חומץ בלסמי לפי הטעם, שתי כפות שמן זית ומלח ופלפל, כך שכל פיסות הבצל יצופו.
  • מפזרים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה על תבנית אפייה עם רדיד אלומיניום (ראו תמונה).
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, וצולים כ-15-25 דקות, עד שהבצלים התרככו ומתחילים להישרף קלות בקצוות. אחרי 10 דקות מערבבים את הבצלים בעזרת כף עץ כדי שיצלו בצורה אחידה. מוציאים מהתנור ונותנים לבצלים להגיע לטמפרטורת החדר.
  • להרכבת הסלט, מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת, הבצלים הסגולים הקלויים, עלי גרגיר הנחלים, רצועות העגבניות המיובשות וגבינת הפטה, ביחד עם מיץ לימון סחוט טרי, שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגישים בקערות הגשה אישיות, או בסגנון משפחתי למרכז השולחן, עם עוד קוביות פטה מעל.

 

לעוד מתכונים טריים ומרעננים במתחם אוכלים טבעי:

טעים להכיר: גרגיר נחלים

פסטה לילדים ברוטב עגבניות עם עוף

המדריך להכנת העוף הצלוי המושלם

קרוסטיני עם עגבניות צלויות ואבוקדו

מתכון מפתיע לשיבולת שועל

חזה עוף טבעי על קוסקוס כתום

מרק עוף מלא הפתעות טעימות

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.