מתכון למאפינס פטריות עם סלט אבוקדו

 
מאפינס פטריות וגבינות עם סלט אבוקדו
מאפינס פטריות וגבינות עם סלט אבוקדו צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:54 01/04/2011

ארוחה קלילה שמתאימה במיוחד לפיקניק או לבראנץ' מפנק - מאפינס פטריות וגבינות עם סלט אבוקדו ליד

 
 
 
 
 

מצרכים לבלילה:

3 ביצים

100 גרם חמאה רכה

1 שמנת חמוצה

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

2 כוסות קמח תופח

1 כף עלי טימין

מעט מלח ופלפל

 

מצרכים נוספים:

3 פטריות פורטבלו טריות גדול וחתוכות

רבע כוס פטריות פורצ'יני

5 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 כף רוזמרין קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • שמים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים בו את השום, בצל, פטריות פורטבלו, פטריות פורציני ורוזמרין. מטגנים כשלוש דקות, ממליחים ומפלפלים. מקררים מעט.
  • שמים בקערת המיקסר את הביצים, שמנת, חמאה רכה וגבינת הפרמזן ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לבלילה את הפטריות ואת שאר עשבי התבלין. התערובת יוצאת "בוצית" ולא אחידה. זה בסדר.
  • מעבירים את התערובת לתבניות אישיות.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ-20-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויפים.

 

 

סלט אבוקדו ופומלה

 

מצרכים לסלט:

2 אבודקו קלופים, מגולענים

1 פומלה קלופה מפורקת פרחים

4 בצלים ירוקים קצוצים

עלי נענע שלמים

 

מצרכים לרוטב:

3 כפות מיונז

3 כפות שמן זית

1 כפית חרדל

3 כפות מיץ לימון

כף סוכר חום

מלח

פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  • חותכים את האבוקדו לקוביות.
  • מערבבים את כל החומרים ביחד, יוצקים מהרוטב ומערבבים שוב.

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

סלטים טריפוליטאים

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.