מתכון לקרמבו ביתי

 
גרסה ביתית לממתק החורף הממכר
גרסה ביתית לממתק החורף הממכר צילום: מאיר אללוף
 
עודכן 08:19 03/04/2011

להכין קרמבו בבית זאת אחת הפעילויות היותר כייפיות ומתוקות. אם תצרפו אליכם גם את הילדים תהנו משעות של הנאה שבסופן קינוח משובב לב ובטן

 
 
 
 
 

מצרכים לביסקוויט: 

200 קמח לבן

100 גרם קורנפלור

200 חמאה רכה

1 ביצה

חצי שקית אבקת אפייה

100 גרם אבקת סוכר

 

עוד צריך:

5 חלבונים

300 גרם סוכר

50 גרם מים

50 גרם גלוקוז (לא חייב)

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר\חלב

 

אופן הכנה:  

  • ביסקיוויט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר והחמאה כ-3 דקות. מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.
  • מערבלים כדקה עד לקבלת תערובת פירורים.
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד שהביצה נטמעת בבצק. עוטפים בניילון ומקררים כשעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, קורצים עיגולים לגודל הרצוי ואופים כ-6-8 דקות בחום של 180 מעלות בלי שיקבל הזהבה.
  • למרנג: מרתיחים את הסוכר, מים וגלוקוז עד לקבלת סירופ סמיך.
  • מקציפים את החלבונים כ-3 דקות על מהירות בינונית. מגבירים את המהירות ומזלפים לחלבונים את הסירופ סוכר בהדרגה.
  • מקציפים עוד 4 דקות עד לקבלת מרנג יציב מאוד ומבריק.
  • בעזרת שק זילוף מזלפים מרנג על הביסקיוויטים לגובה.מכניסים למקרר ל-10 דקות.
  • ממיסים שוקולד ויוצקים על הקרמבו.
  • מכניסים שוב למקרר עד להתייצבות השוקולד על הקרמבו. ניתן לשים את הקרמבו בפריזר ולאכול אותו קפוא.

 

המתכון באדיבות שף מאיר אלאלוף.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בומב שוקולד בשני צבעים

פחזניות במילוי גלידה ושוקולד

ריבועי שוקולד וקוקוס

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

עוגת לימונים בחושה

עוגיות שקדים ממכרות

מאפינס אגסים ושוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.