מתכון לעוגיות במילוי שקדים טחונים

 
עוגיות מרציפן בשלל צבעים וצורות
עוגיות מרציפן בשלל צבעים וצורות צילום: ליאת אלדר
 
עודכן 14:37 03/04/2011

עיגולי בצק דקיקים במילוי תערובת של שקדים טחונים עם סוכר, גרידת לימון ומי ורדים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:
חצי ק"ג קמח
חצי כוס שמן
1 חלמון ביצה
חצי כוס מים פושרים

 

למילוי:
400 גרם שקדים קלופים
2 וחצי כוסות סוכר
גרידה מלימון אחד

4 טיפות מי ורדים
ביצה

 

אופן הכנה:

  • לשים בקערה את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, מכסים במגבת נקיה ומניחים לנוח 45 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעלה מאוד מאוד דק ומאורך.
  • משאירים את הבצק על משטח עבודה מקומח.
  • בעזרת כוס קורצים עיגולים.
  • טוחנים היטב את השקדים, מוסיפים בערבוב את הסוכר וגרידת הלימון ,הביצה ומי הורדים.
  • בכל מרכז עיגול בצק מניחים כמות של 2 כפיות לא גדושות של מילוי ופוחסים את המילוי על עיגול הבצק - עד כמעט שולי הבצק.
  • בעזרת האצבע לוחצים על שולי הבצק כדי ליצור מאין תלוליות ולמלא אותן גם כן מהמילוי שבמרכז הבצק.
  • אופים על נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שמתחיל להיות צבע זהוב.

 

לכל התכניות המלאות של איזה יופי עם נעמה קסרי >>

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

קרמבו ביתי בכמה צעדים פשוטים

בומב שוקולד בשני צבעים

פחזניות במילוי גלידה ושוקולד

ריבועי שוקולד וקוקוס

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

עוגת לימונים בחושה

עוגיות שקדים ממכרות

מאפינס אגסים ושוקולד

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.