מתכון לסופלה שוקולד

 
סופלה שוקולדי ממכר בניחוח מנטה
סופלה שוקולדי ממכר בניחוח מנטה צילום: יח"צ
 
עודכן 14:55 03/04/2011

הוא נימוח מבחוץ, נוזל, חמים ושוקולדי בטירוף מבפנים. סופלה שוקולד הוא קינוח מנצח בכל ימות השנה ועל אחת כמה וכמה בפסח. אז מי אמר שאין קינוחים טעימים בחג המצות?

 
 
 
 
 

8 תבניות סיליקון אישיות או נייר למאפינס בקוטר 8

 

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר בלגי, 60% אחוז מוצקי קקאו

300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח מצה (1 כוס)

6 חלמונים
5 ביצים   

 

לציפוי שוקולד מנטה חם:

200 גרם שוקולד מריר בלגי, 70% אחוז מוצקי קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/3 כוס מונין מנטה או ליקר מנטה

צרור עלי נענע

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • ממיסים מעל ביין מארי את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.
  • מעבירים את תערוכת השוקולד למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מנפים את הקמח מצה, מוסיפים לתערובת ומערבלים כחצי דקה נוספת.
  • יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.

 

להכנת הציפוי:

  • מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ביחד עם עלי הנענע השטופים.
  • מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
  • מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושופכים עליו את השמנת החמה, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  • מוסיפים את הליקר מונין מנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו.

 

המתכון באדיבות רשת קונדיטוריות רולדין

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים? נסו את אלה:

ברולה קוקוס ופירות יער

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

עוגיות מקרונים במילוי שוקולד

בראוניז שוקולד לפסח

מוס שוקולד בשני צבעים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.