מתכון לברולה קוקוס ופירות יער

 
ברולה מתקתק עם חמיצות עדינה
ברולה מתקתק עם חמיצות עדינה צילום: דן פרץ
 
עודכן 15:40 03/04/2011

קינוחי פסח מזוהים בעיקר עם הקוקוס שהווה בעבר רכיב מרכזי בעוגות ועוגיות החג. ברולה קוקוס ברוטב פירות יער הוא אנטיתזה לכל אותם קינוחים. קינוח בחמוץ מתוק

 
 
 
 
 

מצרכים (6 מנות):

600 מ"ל חלב קוקוס

1 מקל וניל

7 חלמונים

100 גרם סוכר

מעט סוכר חום לשריפה

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים בסיר את חלב הקוקוס ומקל ווניל חצוי לאורכו.
  • מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר ובוחשים אל תוך תערובת חלב הקוקוס החמה (תוך כדי בחישה מהירה).
  • יוצקים את התערובת לשישה כלים קטנים חסיני חום ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות במשך כ- 50 דקות. יש לאפות את התערובת בתוך תבנית עם מים חמים, עד שהקרם יציב.
  • מצננים במקרר ל-5 שעות לפחות.

 

אופן הגשה:

  • מפזרים מעל המנה את הסוכר החום בשכבה דקה, ושורפים בעזרת מבער גז קטן עד שהסוכר משחים ומבעבע. (ניתן גם להכניס לתנור במצב גריל לקומה הגבוהה ביותר כדי שהסוכר ישחים).
  • מגישים מיד על צלחת הגשה עם פירות יער טריים.

 

המתכון באדיבות צ'רלי פדידה, השף של מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לפסח? נסו את אלה:

עוגת תפוזים ושקדים

סופלה שוקולד

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

גלילת בשר

מוס שוקולד בצבעים

בראוניז שוקולד לפסח

קדרת לוקוס

טירמיסו

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.