מתכון לפטיפור שקדים ושוקולד

 
אם מתחשק משהו מתוק וכשר ליד הקפה
אם מתחשק משהו מתוק וכשר ליד הקפה צילום: אסף אביטל
 
עודכן 08:14 13/04/2011

האורחים קופצים לבקר ואין לכם רעיון למשהו מתוק לצד הקפה? פטיפור שקדים ושוקולד יעשה בשבילכם את העבודה

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 חלבונים

50 גרם סוכר

40 גרם אבקת שקדים

 

לגנאש השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

20 מ"ל ליקר או אלכוהול אחר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  • מקציפים בעזרת מעבד מזון את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מקפלים פנימה את אבקת השקדים.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים עוגיות קטנות על גבי נייר אפיה משומן. ניתן גם ליצור תלוליות קטנות בעזרת כפית משומנת.
  • אופים במשך שעה וחצי - שעתיים עד להזהבה והתייצבות.

 

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת המתוקה.
  • שוברים בקערה את השוקולד המריר ושופכים עליו את השמנת הרותחת.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האלכוהול.
  • מקררים עד לקבלת תערובת יציבה אך לא קשה מדי.
  • בעזרת כפית שמים על מחצית מכמות העוגיות מעט מגנאש השוקולד וסוגרים בעזרת עוגייה נוספת.

 

המתכון באדיבות מעיין נדיר למעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס

 

מחפשים עוד מתכונים כשרים לפסח? נסו את אלה:

ברולה קוקוס ופירות יער

עוגת מוס שוקולד עם קוקוס

סופלה שוקולד מעלף

עוגיות מקרונים במילוי שוקולד

בראוניז שוקולד לפסח

מוס שוקולד בשני צבעים

 

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.