אוכלים לפי הספר: קאפקייקס בקלי קלות

הדפס
 
קטנטנות, צבעוניות וטעימות. קאפקייקס נוטלה
קטנטנות, צבעוניות וטעימות. קאפקייקס נוטלה צילום: יהודה סלומון
 
עודכן 18:58 05/04/2011

דנית סלומון מרכזת בספרה החדש 28 מתכונים לכוכבות המיוחדות של עולם האפייה - הקאפקייקס. בחושות, מוקצפות, עם פירות או בלי אבל העיקר שתהיינה טעימות, יפות ופשוטות להכנה. הכנסנו את הספר למטבח הביתי והכנו את המושחתת השוקולדית - קאפקייקס נוטלה

 
קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות
קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות צילום: יהודה סלומון

28 מתכונים לקאפקייקס, הכוכבות הנוכחיות של עולם האפיה, ריכזה דנית סולמון לספרה החדש, "קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות". "עוגות קטנות - טרחה קטנה. הגיוני, לא?" מקדימה דנית בפתיח לספר, "אז החלטתי להתרכז במתכונים לקאפקייקס, שיהיו גם טעימות מאוד ויפות מאוד וגם קלות ופשוטות להכנה כמו שאני אוהבת".

 

הספר מציע מגוון של עוגות בסיס: חלק בחושות וחלק מוקצפות, יש עוגות גבינה ופרי, יש עוגות שוקולד ולכולן קרם או עיטור משלהן שמשלימים את המראה הצבעוני והמגרה.

 

קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות

מאת: דנית סלומון

מספר עמודים: 65

מיועד ל: כפי שהכותרת "קלי קלות" רומזת, מיועד לכולם.

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים

הוצאה: קוראים

צילום: יהודה סלומון

מה הכנו: קאפקייקס נוטלה

 

קאפקייקס נוטלה

"לחובבי הנוטלה - כולנו, בעצם. עוגות קקאו ממולאות בקרם נוטלה ומצופות בקצפת נוטלה".

 

מקצה שיפורים:

  • המתכון מחולק ל-4 חלקים בסך הכל, כנראה כדי להדגיש את קלות ההכנה שלו. בפועל, כל אחד מארבעת החלקים מכיל הרבה יותר משלב אחד של הכנה, מה שיכול להיות מבלבל.
  • בתנור הקאפקייקס תפחו להפליא. ואז, שניות אחרי שהן יצאו, העוגות התכווצו לכדי פחות ממחצית מגודלן בזמן האפייה. אני משערת שהסיבה לכך נעוצה בעובדה שהקמח ואבקת האפייה נכנסו לפעולה בשלב מוקדם מדי של המתכון, והתחילו בפעולתם זמן רב לפני שהעוגות נכנסו לאפיה. למען הסר ספק: ניסיתי את המתכון פעמיים, עקבתי אחר הוראות ההכנה בקפידה - ובשתי הפעמים התקבלו עוגות שהתכווצו באופן מכמיר לב.
  • קרם הקצפת לא היה חלק ואחיד. הנוטלה לא נטמעה היטב, למרות שהקפדתי על הקצפה עד שהתקבל קצף נוקשה.
  • בקטנה: הכותרת "קלי קלות" והפתיח שמרמז על שימוש במינימום כלים וטרחה עומדים מעט בסתירה למתכון, שדורש הקצפה בנפרד של חלבונים וחלמונים, שצריכה להיעשות בשתי קערות שונות. עוגת שוקולד בחושה ניתן לייצר בקלות ובמהירות בקערה אחת, ובלי צורך בהפרדת ביצים.

 

בטעם טוב:

  • עם נוטלה באמת שבלתי אפשרי לפספס, הקאפקייקס היו מתוקות וטעימות. העוגות עצמן היו נימוחות ונזללו במהירות.
  • בתחילת הספר, כתבה סלומון הסברים מפורטים שכוללים כל מה שצריך לדעת על קאפקייקס, כלי עזר מצויין לאופה המתחיל.
  • שלל הרעיונות שמוצעים בספר מבטיחים שאם קאפקייקס הן הקטע שלכם, יהיה לכם עיסוק מענג להמון זמן.

 

 

תבנית 12 שקעים מרופדת ב-12 עטרות נייר לאפייה מס' 4.

חום אפיה: בינוני (180 צ')

 

המצרכים:

2 ביצים, מופרדות

1/2 כוס סוכר

2 כפות מים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן (רצוי חמניות או תירס)

1/3 כוס קמח

1.5 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות ליקר שוקולד

 

למלית:

3 כפות ממרח נוטלה

2 כפות שמנת לקצפת

 

לקרם ולעיטור:

1 מיכל שמנת להקצפה (פחות 2 הכפות ששימשו להכנת המלית)

2 שקיקים סוכר וניל

4 כפות ממרח נוטלה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)

12 מטבעות שוקולד מצופים סוכריות, או אילסרים מצופים שוקולד ומעט סוכריות צבעוניות לעיטור ("סוכריות קטנות")

 

אופן הכנה:

  • בקערה בינונית מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס סוכר ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מערבבים חלמונים, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מים ותמצית וניל. מקציפים במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך הקצפה.
  • מנפים את הקמח עם הקקאו ועם אבקת האפייה לקערה קטנה ומנפים שוב על קציפת החלמונים. מוסיפים את הליקר ואת כף המים הנותרת ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערבות אחידה ובלי גושים. מוסיפים לקערת החלמונים שליש מכמות הקצף ומבליעים אותו לתוך תערובת החלמונים בתנועות קיפול. מוסיפים את הקצף הנותר ומקפלים גם אותו לתוך התערובת. מחלקים את התבליל בין עטרות הנייר - כ-2 כפות לכל עטרת. אופים במרכז התנור במשך 17-15 דקות, עד שפני העוגות יבשים והעוגות יציבות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגות בתבנית במשך 10 דקות. מעבירים את העוגות למגש גדול להשלמת הצינון.
  • להכנת המלית, מערבבים את ממרח הנוטלה עם 2 כפות השמנת לתערובת חלקה. מוציאים חרוט בקוטר 3 ס"מ ממרכז כל עוגה וקוטמים את קצהו. ממלאים את החלל בכל עוגה בכפית מהמלית ומחזירים את "מכסי" העוגה למקומם.
  • להכנת קרם הקצפת, מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ואת אבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקצפת נוקשה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים תלולית נדיבה של קצפת נוטלה על כל עוגה. מעטרים במטבעות שוקולד או באילסרים מצופים ובסוכריות צבעוניות.

 

 
ככה זה נראה אצלנו. יאמי!
ככה זה נראה אצלנו. יאמי! צילום : תמי רון
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.