אוכלים לפי הספר: עונות ברוח

 
הפתעה טעימה: סלט אטריות שעועית ולחמניות ממולאות
הפתעה טעימה: סלט אטריות שעועית ולחמניות ממולאות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 10:08 15/05/2011

הוא נולד מתוך אהבה ליופי ולטבע ומשלב בין הויזואליות והטעם של החיים. "עונות ברוח", ספר הבישול של דפנה שני, מגיש לכם מטבח צמחוני, עיצוב ואווירה. וגם: ניסינו 2 מתכונים - סלט אטריות שעועית ולחמניות ממולאות

 
 
 
 
 
צבעוניות, מזג אויר ומתכונים מעולים
צבעוניות, מזג אויר ומתכונים מעולים צילום: יח"צ

עונות ברוח

מאת: דפנה שני

מספר עמודים: 248

מחיר: 148 ש"ח

מיועד ל: בעיקר לשוחרי הבריאות, לצמחונים ולכאלה שאוהבים לחדש ולשדרג את המתכונים היומיומיים.

דרגת קושי: בינוני

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: פן וידיעות ספרים

מה הכנו: סלט אטריות שעועית ולחמניות ממולאות.

 

פנו לכם שעתיים מהיום ופתחו את הספר החדש של דפנה שני, "עונות ברוח". לא מדובר בעוד ספר בישול, מעוצב ככל שיהיה, אלא בדפים שאוגרים בתוכם את הצבעוניות, מזג האוויר והטעם של החיים.

 

הספר מחולק לפי 6 קטגוריות שהולכות יד ביד עם עונות השנה - שלהי קיץ, עלי שלכת, רוח, פריחה, חלום ליל קיץ ושמש, כשלכל קטגוריה מתכונים, תמונות וצבעים משלה. בקיץ תמצאו מתכונים שעושים שימוש בפירות העונה כמו אבטיח ונקטרינות, בחורף תוכלו להתענג על מרקים מחממים וקינוחים מנחמים כמו קראמבל תפוחים.

 

בנימה אישית:

  • בסופו של יום, מדובר בספר מתכונים צמחוני שעושה שימוש בחומרי גלם שלא בהכרח נמצאים באופן תדיר במטבח הביתי. טופו, אטריות שעועית, אנדיב או עלי אורז הם רק חלק מהרשימה המיוחדת שמהם הורכבו המנות. ולמרות זאת, אני מפצירה בכם לא להרתע ולקפוץ לחנות לקנות את המצרכים. מהר מאוד יסתבר לכם שכדאי מאוד להחזיק אותם בבית.
  • בתור חובבת בשר וקינוחים מורכבים ומלאים בשכבות ומרקמים, המפגש עם הספר הפך למסע של היכרות עם מצרכים חדשים ואופן הכנה שלעיתים רחוקות התרחש אצלי על השיש.
  • אטריות שעועית הן הגילוי הכי טעים שנחת אצלי על הצלחת בתקופה האחרונה.
  • חשוב לומר: הספר מלא עד אפס מקום בתמונות שברוב הזמן גונבות את הפוקס מהמתכונים. העיניים, הסבלנות והרצון צריכים להתאמץ (יותר מדי) כדי לא להניח את הספר אחרי דקה וחצי. לפעמים פחות זה הרבה יותר. 

 

סלט אטריות שעועית

ה-הפתעה של הספר. סלט שכולו עדינות, שילוב טעמים ומרקמים ובעיקר מנה טעימה להפליא. חשוב להקפיד על כל שלב באופן ההכנה (ניסיתי את המתכון כמה פעמים עם קיצורים קטנים והוא לא עבד). הנבטים נחלטים כדי לרכך מעט את הפריכות שלהם, שבולטת מדי לצד העדינות של האטריות, הכוסברה מוסיפה טעם אסייתי והפלפל החריף נותן את הנגיעות הקלות (אל תוותרו) של החריפות.

 
ככה זה נראה בספר. סלט אטריות שעועית
ככה זה נראה בספר. סלט אטריות שעועית צילום: נירית גור-קרבי

מצרכים ל-6 מנות:

150 גרם אטריות שעועית

100 גרם נבטי שעועית

2 מלפפונים ירוקים

כ-½ כרוב סיני או כרוב לבן

חופן כוסברה

1 פלפל אדום חריף (לא הכרחי)

100 גרם אגוזי קשיו

מעט שמן זית

 

לרוטב:

2 כפות סוכר

4 כפות מים רותחים

4 כפות חומץ

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

4 כפות שמן זית

מלח

2 כפות מירין

 

אופן הכנה: 

  • חולטים את האטריות במים רותחים במשך 5 דקות ומסננים. רצוי לחתוך אותן לאורך נוח לאכילה.
  • יוצקים מים רותחים על נבטי השעועית, מניחים לדקה ומסננים.
  • חוצים את המלפפונים לאורכם, מוציאים את הגרעינים בעזרת כפית ופורסים לסהרונים קטנים.
  • פורסים את הכרוב לרצועות דקיקות. קוצצים את הכוסברה והפלפל החריף.
  • מטגנים את אגוזי הקשיו במעט שמן זית וקוצצים גס.
  • להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר במים. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
  • מעבירים את האטריות, הנבטים, המלפפונים, הכרוב, הכוסברה, הפלפל החריף ומחצית מכמות האגוזים לקערת הגשה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את אגוזי הקשיו שנשארו.
 
ככה זה נראה אצלנו. מה אתם אומרים, דומה?
ככה זה נראה אצלנו. מה אתם אומרים, דומה? צילום : רחלי קרוט
 
 

לחמניות ממולאות

אחרי שהסלט הונח על השולחן וכל מי שהיה באזור זלל אותו בטרוף, החלטתי לנסות מתכון נוסף, שונה מאוד מדרך ההכנה והטעם של המנה העדינה. הלחמניות הללו הן ארוחה בפני עצמה, יש בהן מילוי עשיר (העגבניות והמוצרלה טובות בהרבה מהחציל) והבצק שלהן רך ומענג גם אחרי יומיים בחוץ. מומלץ להגיש אותן לצד סלט ירקות ומיץ סחוט טרי.

 

בטעם טוב:

  • בצק הלחמניות היה מעולה בטעמו ובמרקמו ובהחלט ימשיך לככב במטבח.
  • כמות החמאה הקטנה יחסית היא בהחלט יתרון קלורי ובריאותי.
  • שילוב העגבניות, המוצרלה ועלי הבזיליקום הוא אמנם מעט באנלי אך הטעם מדהים ושולח את הדמיון הישר לאיטליה.

 

מקצה שיפורים:

  • לא נכתב במצרכים באילו שמרים להשתמש, בהעדר הוראה מפורשת השתמשתי בשמרים טריים שלא הזדקקו להתססה כפי שנכתב באופן ההכנה.
  • מלית החצילים יצאה מלוחה מדי אם כי מדובר בהעדפה אישית. לטעמי מומלץ להמיר לגבינת פטה עדינה.
  • טיפ קטן: כדי לבדוק שהבצק אכן מוכן אפיתי לחמניה אחת לניסיון ומיליתי בעגבניות טריות (קצוצות), גבינה צהובה ועלי בזיליקום. מדובר בעצם במקבילה היותר פשוטה לזו שניתנה בספר. התוצאה הייתה מעולה וחצי מהמגש שנאפה חצי שעה לאחר מכן כלל את המלית הניסיונית.
 
בזמן שהן נאפות תכינו סלט ירקות
בזמן שהן נאפות תכינו סלט ירקות צילום: דורון הורוביץ

כ-40 לחמניות

 

מצרכים לבצק:

30 גרם שמרים

½1 כפות (20 גרם) סוכר

1 כוס מים

600 גרם קמח לחם

1 ביצה

60 גרם חמאה, מומסת

1 כפית מלח

 

למלית חצילים וגבינה בולגרית:

1 חציל גדול

2 כפות שמן זית

מעט מיץ לימון

50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

 

למלית עגבניות מיובשות ומוצרלה:

20 עגבניות לחות מיובשות, מושרות ל-10 דקות ומסוננות

40 כדורי מוצרלה קטנים

עלי בזיליקום טריים

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

קצח

שומשום

עשבי תיבול, קצוצים

 

אופן הכנה: 

  • להכנת הבצק, ממיסים את השמרים עם הסוכר ב-¾ כוס מהמים ומניחים ל-10 דקות.
  • מניחים את הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את תערובת השמרים שתססה, את הביצה והמים שנותרו ומעבדים. מוסיפים את החמאה והמלח תוך כדי לישה במהירות בינונית. ממשיכים ללוש עוד 10-7 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק. מכסים במגבת ומניחים לשעה.
  • להכנת מלית החצילים, שוטפים את החציל וקולים אותו על להבה חשופה מכל הכיוונים במשך כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך (לחלופין, אפשר לקלות כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות). מצננים מעט, מסירים את הקליפה, מסננים מהנוזלים ומתבלים את ציפת החציל בשמן זית ומיץ לימון. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  • מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח, חובטים בו מעט וצרים ממנו כדורים בקוטר 5-4 ס"מ.
  • משטחים מעט על כף היד כל כדור וממלאים בכפית ממלית החצילים או במלית עגבניות מיובשות ומוצרלה: חצי עגבנייה, כדור מוצרלה ועלה בזיליקום. מהדקים היטב את שולי הבצק מעל המלית ומניחים בתבנית.
  • מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה. מפזרים קצח או שומשום על הלחמניות הממולאות בחצילים ועשבי תיבול על הלחמניות הממולאות בעגבנייה.
  • אופים 25-20 דקות או עד שהלחמניות משחימות.
  • אפשר להכין מראש, להקפיא ולחמם בתנור לפני ההגשה.
 
ככה זה נראה אצלנו. קצת שונה מהספר אבל טעים לא פחות
ככה זה נראה אצלנו. קצת שונה מהספר אבל טעים לא פחות צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.